Publicat: 15 Aprilie, 2019 - 16:00
Share

Triada MTB Avrig, prima etapă din Triada MTB 2019, a mobilizat în weekend cei mai pasionați rideri din România. Printre ei și 120 de copii sub 14 ani care promit să o ia pe urmele campionilor de la noi din țară.
Este pentru al 5-lea an când Triada MTB începe la Avrig. Prognozele meteo pesimiste au redus numărul participanților față de ediția precedentă, numărul acestora fiind doar puțin peste 200. Până la urmă însă vremea a fost numai bună de pedalat iar traseele s-au prezentat în condiții optime.
În ziua de sâmbătă acțiunea s-a concentrat în grădina Palatului Brukenthal, gazda evenimentul, și pe străzile orașului Avrig. Copii au luat startul în cursul dimineții în etapa 1 a Cupei Naționale de Mountain Bike. Clasamentele compelete ale acestor categorii se pot găsi aici: 
http://cronometraj.racetecresults.com/results.aspx?CId=16648&RId=203&EId=1
 
Tot sâmbătă dar pe un traseu ceva mai dificil și mult mai spectaculos au concurat și cei mari într-o competiție format XCO (cross country olimpic). Cea mai așteptată cursă a foat cea a sportivilor Elite în unde primul a terminat Ede Molnar (Dimano BikeXpert Racing Teram) urmat de Roberto Burța (Scott Faresin Team) și Attila Malnasi (Carcover Racing Team). Rezultatele complete sunt disponibile aici:
http://cronometraj.racetecresults.com/results.aspx?CId=16648&RId=204&EId=2
 
Duminică participanții au avut de ales între două trasee, unul de 43 și altul de 79 de km amenajate în jurul orașului Avrig, cu punctul culminat ceva mai jos de cabana Suru din Munții Făgăraș. Traseele au primit din partea tuturor participanților, indiferent de nivelul, nota maxima. În acest sens organizatorii au făcut eforturi susținute în ultima perioadă pentru a curăța și marca aceste trasee și a le face cât mai sigure pentru cei care le parcurg. Majoritatea celor prezenți vor reveni cu siguranță anul viitor dacă nu chiar mai repede. 
 
Competiția de maraton, traseul de 79 de km, de duminică a avut un podium în întregime Carcover Racing Team, cu Raul Sânza pe locul 1, Attila Malnasi al doilea și Bogdan Duca al 3-lea. Al 4-lea a fost Lucian Logigan de la Scott Faresin Team iar pe 5 a sosit Cristian Stan de la NoMad Merida CST. Această cursă a contat și ca primă etapă a Cupei Naționale de XCM (cross country maraton).
 
Pe traseul scurt cel mai rapid a fost un sportiv junior, Răzvan Grec de la clubul Măgura Cisnădie.

 

Tag-uri Institutii: