Publicat: 26 Ianuarie, 2018 - 17:35
Share

Tribunalul București a admis, vineri, cererea DNA de blocare a insolvenței firmei Tel Drum, pentru o durată de 60 de zile.

Procurorii DNA au motivat ca Tel Drum a solicitat deja deschiderea procedurii de insolventa, ceea ce produce riscul de lichidare si radiere in termen scurt a societatii, astfel incat aceasta nu va mai putea fi trasa la raspundere. "Prin urmare, se considera ca masura solicitata este necesara pentru buna desfasurare a procesului penal", subliniaza DNA.

"SC Tel Drum SA a fost trimisa in judecata, ca persoana juridica, pentru folosire sau prezentare cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene, cu consecinte deosebit de grave, la data de 27 decembrie 2017. De asemenea, intr-un dosar separat aflat in faza de urmarire penala, fata de S.C. Tel Drum S.A. s-a dispus urmarirea penala, avand calitatea de suspecta pentru savarsirea infractiunilor de: constituire a unui grup infractional organizat, evaziune fiscala in forma continuata, complicitate la doua infractiuni de abuz in serviciu cu obtinere de foloase necuvenite pentru sine sau altul", au precizat procurorii DNA.

Ei au amintit ca in 17 ianuarie au adus la cunostinta Tel Drum calitatea de suspecta si dispunerea masurilor asiguratorii in cauza. La aceeasi data, pe rolul Tribunalului Teleorman s-a inregistrat solicitarea de insolventa a debitorului firmei, cu termen 29 ianuarie 2018.

Firma Tel Drum si-a cerut insolventa, avocatul firmei precizand pentru Profit.ro ca "falimentul" este materia care face obiectul cererii. Dosarul a fost inregistrat in 17 ianuarie, la Tribunalul Teleorman, in aceeasi zi in care DNA a extins urmarirea penala in cazul Tel Drum, in dosarul in care este cercetat si Liviu Dragnea, si a instituit masuri asiguratorii asupra tuturor bunurilor mobile si imobile ale firmei, precum si asupra sumelor de bani ce urmeaza a-i fi virate.

"Luarea masurilor asiguratorii a pus societatea in imposibilitate de a-si onora obligatiile contractuale si platile", a aratat avocatul firmei pentru Profit.ro, precizand astfel ca este ceruta insolventa firmei, nu falimentul care reprezinta materia ce face obiectul cererii. 

La data in care a fost deschisa actiunea in instanta, DNA a cerut "extinderea urmaririi penale fata de persoana juridica SC TEL DRUM SA, suspecta pentru savarsirea infractiunilor de: constituire a unui grup infractional organizat, evaziune fiscala in forma continuata, complicitate la doua infractiuni de abuz in serviciu cu obtinere de foloase necuvenite pentru sine sau altul. "In cauza s-a dispus instituirea masurilor asiguratorii asupra tuturor bunurilor mobile si imobile ale suspectei SC TEL DRUM SA, precum si poprire asupra sumelor de bani existente sau care urmeaza a fi virate de terti, cu orice titlu, in conturile bancare detinute aceasta, pana la concurenta sumei de 32.118.589,51 lei (reprezentand suma foloaselor necuvenite si suma cu care s-a sustras de la plata obligatiilor fiscale catre stat)", a  anuntat DNA.
 

Tag-uri Nume: