Publicat: 9 Decembrie, 2019 - 14:00
Share

Magistrații Tribunalului București au amânat, pentru luni, 16 decembrie, pronunțarea în dosarul Colectiv. Decizia nu va fi definitivă. Procurorii au cerut, la ultimul termen, închisoare cu executare pentru inculpații din dosar.

Magistrații Tribunalului București au amânat decizia din primă instanță în dosarul Colectiv. Astfel, luni, 16 decembrie, este așteptată o decizie.

A trecut o săptămână de când s-au încheiat dezbaterile în primul proces privind incendiul de acum 4 ani din clubul Colectiv.

Procurorii au cerut până la 15 ani de închisoare pentru fostul primar al sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone şi cei doi pompieri care au controlat clubul, 14 ani pentru patroana firmei de artificii şi câte 12 ani pentru cei trei administratori ai clubului și pirotehniști.

Toţi acuzaţii s-au declarat nevinovaţi şi au cerut achitarea.

Dosarul Colectiv a fost trimis în instanţă de către Parchetul General în 2016, iniţial la Judecătoria Sectorului 4. Procesul a fost apoi mutat la Tribunalul Bucureşti.

Doi ani, procesul a fost blocat pe chestiuni de procedură, iar judecătorul desemnat iniţial să se ocupe de acest caz a ieşit la pensie.

Dosarul a fost repartizat în toamna anului trecut unui alt magistrat, care în fiecare săptămână a audiat zeci de martori și victime.

În urma incendiului care a durat 153 de secunde, au murit 65 de persoane, iar peste 180 au fost rănite.

Tag-uri Institutii: