5 octombrie 2022

Tricoul lui Maradona, vandut pentru o suma record

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Tricoul în care legenda argentiniană a marcat cu “Mâna lui Dumnezeu” în meciul de la Cupa Mondială din 1986 a fost vândut pentru o suma record de 7.142.500 de lire sterline (9.284.536 dolari). “Tricoul purtat de Diego Maradona pentru “Mâna lui Dumnezeu” și “Golul Secolului” la Cupa Mondială din 1986 tocmai ce a fost vândut online în schimbul sumei de 7.142.500 de lire sterline / 9.284.536 dolari – ceea ce reprezintă un nou record la licitație pentru orice obiect legat de sport”, a anunţat miercuri casa de licitaţii Sotheby’s.
Recordul anterior, de 5,6 milioane de dolari, fusese stabilit în 2019 prin vânzarea unui tricou purtat de celebrul jucatorul de baseball american Babe Ruth la sfarsitul anilor 1920.

De peste 35 de ani, faimosul tricoul al lui Maradona se afla în proprietatea fostului internaţional englez, Steve Hodge, care a făcut schimb de tricouri cu „El Pibe d’Oro” la finalul meciului câştigat cu 2-1 de naţionala sud-americană, graţie golurilor marcate în repriza secundă de către mijlocaşul argentinian.

Primul gol a fost înscris în minutul 51 al partidei de pe stadionul Azteca din Ciudad de Mexico în urma unui henţ rămas neobservat de arbitru, pe care ulterior însuşi Maradona l-a numit „Mâna lui Dumnezeu”. Al doilea gol a venit în minutul 55, în urma unei acţiuni spectaculoase, în care decarul Argentinei a driblat cinci fotbalişti englezi înainte de a trimite balonul în plasă. Acesta din urma a rămas în istorie drept „Golul secolului”.

Identitatea cumpărătorului nu a fost dezvăluită.

Diego Armando Maradona, unul dintre cei mai mari fotbalişti din toate timpurile, a încetat din viaţă în urma unui infarct, pe 25 noiembrie 2020, la Buenos Aires.

 

Sursafoto: Sothebys.com