Publicat: 13 Decembrie, 2019 - 13:45
Share

Lime, furnizorul inovator de mobilitate urbana, intentioneaza sa asigure in timpul iernii o flota cu un numar flexibil de trotinete pe strazile din Bucuresti astfel incat comunitatea de utilizatori sa se bucure, in continuare, de avantajele micro mobilitatii. Cu toate acestea, pe durata conditiilor meteorologice dificile, accesul la trotinete poate fi blocat periodic, situatie care va fi notificata in aplicatia de telefon. De asemenea, in perioada sarbatorilor trotinetele Lime intra in vacanta in zilele de 25 si 26 decembrie si in intervalul 31 decembrie si 1 ianuarie.

Tinand cont de reactiile clientilor si experientele noastre anterioare din alte tari ce au conditii meteorologice similare am decis sa punem la dispozitie trotinetele Lime atat toamna cat si iarna in Bucuresti. Astfel, respectam promisiunea de a fi prezenti, oricand, pentru clientii nostri. In acelasi timp, acordam atentie aspectelor ce tin de siguranta in trafic, care pe durata iernii sunt conditionate de vremea variabila si luam in calcul, de asemenea, incetarea activitatii in zilele cu vreme dificila. In acest sens, vom informa constant comunitatea prin intermediul aplicatiei si vom ajusta zona operationala in functie de necesitati”- explica Luca Mateescu, Operations Manager Lime Romania.

Echipa de specialisti Lime a intocmit o lista cu masuri de siguranta si preventie pentru calatoria cu trotineta electrica, pe timpul iernii:

Atentie la suprafetele umede si alunecoase

Ploaia, frunzele umede si zapada pot reduce aderenta, transformand strazile si benzile pentru biciclete in suprafete alunecoase, mai ales pentru vehiculecu doua roti. Iata cateva sfaturi cand rulati in conditii de ploaie sau vremea neprielnica:

  1. Incetiniti si mergeti cu atentie
  2. Evitati pe cat posibil virarea si franati din timp
  3. Atentie la balti, gheata, suprafete metalice umede sau pete cu ulei

 

Asigurati-va ca sunteti vizibili

Zilele cu lumina naturala se scurteaza, astfel posibilitatea este ca drumul de intoarcere sa fie facut pe intuneric. Pentru a fi vizibili aveti in vedere urmatoarele:

  1. Echipati-va cu vestimentatie fosforescenta si reflectorizanta pe timpul calatoriei
  2. Planificati-va rutele pe strazi foarte bine luminate
  3. Nu presupuneti ca sunteti vizibili pentru soferi – anticipati-le traiectoria de mers si mergeti cu grija

 

Imbracati-va corespunzator pentru calatorie si in concordanta cu vremea

Temperaturile joase din sezonul rece se pot percepe si mai accentuat in timpul calatoriei cu trotineta. Pentru a va pastra confortul termic tineti cont de urmatoarele sfaturi:

  1. Imbracati-va gros si echipati-va cu haine impermeabile
  2. Folositi manusi pentru a va mentine mainile calde si mobile pentru franare si accelerare
  3. Purtati casca de protectie care sa poata permite si folosirea unei caciuli

De asemenea, Lime recomanda sa verificati intotdeauna starea vehiculului si functionarea franelor inainte de a calatori, precum si sa adaptati viteza la conditiile meteorologice si la starea infrastructurii. Sa aveti o plimbare in siguranta!

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: