28 septembrie 2021

Trump a numit trădare aspectele legate de posibilelor contacte ale șefului Statului Major al Forțelor Armate al SUA cu China

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Potrivit fostului președinte, există informații potrivit cărora generalul Mark Milli a contactat China și și-a exprimat disponibilitatea de a-i avertiza cu privire la un atac sau un atac iminent.

Fostul președinte american, Donald Trump, consideră posibilele contacte cu China ale șefului Statului Major al Forțelor Armate al SUA, generalul Mark Milli, drept înaltă trădare. Fostul președinte a făcut o astfel de declarație marți, într-un interviu acordat canalului TV Newsmax .

„Dacă informația că el [Milli] a contactat China și și-a exprimat disponibilitatea de a-i avertiza cu privire la un atac sau un atac iminent se dovedește a fi adevărată, atunci aceasta este trădarea. Mulți oameni m-au sunat astăzi, spunând că este trădare„ a spus Trump.

Marți mai devreme, ziarul Washington Post a publicat fragmente dintr-o viitoare carte a veteranului jurnalist american Bob Woodward, care spune că Millie l-a considerat pe Trump instabil mental în ultimele sale luni de președinte și a chemat în secret China pentru a preveni un posibil conflict militar între cele două țări. Șeful Statului Major al Forțelor Armate SUA ar fi vorbit la telefon de două ori cu șeful Statului Major al Armatei Populare de Eliberare din China, Li Zuocheng, temându-se că Trump, cu deciziile și acțiunile sale, ar putea aprinde un conflict armat între Statele Unite și China. Liderul militar american, după cum se menționează în carte, ar fi promis să-și informeze în prealabil omologul său chinez dacă Washingtonul intenționează să desfășoare o operațiune militară împotriva Chinei.
Redactor Ciprian Pop