Publicat: 13 Ianuarie, 2020 - 18:33
Share

Administrația Trump extinde interdicțiile de călătorie, pentru a include mai multe țări.

Potrivit rapoartelor încă șapte țări - cele mai multe cu populații cu majoritate musulmană - vor fi adăugate , deși detalii cu privire la acestea au fost redactate într - un raport  văzut de către Associated Press .

Într - un an electoral administrația este , din nou , atingând în temerile legate de imigrația pentru a asigura o al doilea mandat.

Interdicția actuală restricționează călătorii din țările cu majoritate musulmană Iran, Libia, Somalia, Siria și Yemen, precum și Coreea de Nord și Venezuela.

Noua listă vine după ce Departamentul Securității Interne a efectuat o revizuire globală a securității și a „gestionării identității” pentru scoruri de țări.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Hogan Gidley, nu ar confirma planurile de extindere a interdicției de călătorie, dar a spus că interdicția inițială a contribuit la menținerea țării în siguranță.

„Bunul simț și securitatea națională dictează că, dacă o țară dorește să participe pe deplin la programele de imigrare din SUA, ar trebui să respecte, de asemenea, toate măsurile de securitate și de combatere a terorismului.

Un nou anunț privind o potențială extindere ar putea veni la a treia aniversare a ordinului executiv inițial din 2017, relatează AP, citând surse.

Anunțul acesta brusc a dus la haos pe aeroporturi cu călători neprosperați reținuți și proteste în masă, precum și luni de proceduri legale.(SkyTeam)

 

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: