Publicat: 30 Mai, 2020 - 08:47
Share

Președintele american Donald Trump a restricționat intrarea in tara a oamenilor de știință chinezi, deoarece “ar putea amenința securitatea SUA”, scrie textul hotararii emise de Trump.

Documentul acuză China de o campanie „amplă și bine finanțată” pentru achiziționarea de tehnologii secrete americane și proprietate intelectuală, în special, pentru modernizarea Armatei Populare a Chinei .

„Cetățeni chinezi, care nu sunt imigranți, care solicită intrarea în Statele Unite cu vize F sau J pentru a studia sau a cerceta în Statele Unite și care primesc sau au primit finanțare, drept de muncă sau studiu în numele oricărei instituții din Republica Populara Chineza (R.P.C.) nu vor mai intra în Statele Unite, cu exceptia unor categorii de studenti”.

"R.P.C. este angajata în activități extinse și bine finanțate pentru achiziționarea de tehnologii ale SUA, în special pentru modernizarea și consolidarea potențialului forțelor sale armate. Aceasta este o amenințare pentru viabilitatea economică pe termen lung a țării noastre și pentru securitatea poporului american", a spus Trump.

El a acuzat China că ar folosi pentru aceasta inclusiv studenți și cercetători.

Statele Unite acuză Beijingul că a trimis specialiștii să studieze și să conducă cercetări la universitățile americane, pentru a fura apoi proprietatea intelectuală și tehnologia. Administrația Statelor Unite a anunțat că, doar în anul 2019, peste 50 de persoane au fost taxate în această privință.

Ciprian POP

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Geo: