25 septembrie 2022

Trupul neînsufleţit al Elisabetei a II-a a fost coborât luni în cripta „Royal Vault”

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Trupul neînsufleţit al Elisabetei a II-a a fost coborât luni în cripta „Royal Vault” din Capela St George de la Castelul Windsor, unde a fost așezat şi sicriul soţului suveranei, prinţul Philip, pentru a putea fi îngropat alături de regină.

La slujba de înmormântare de la Capela St George din Castelul Windsor, oficiată de decanul de Windsor, David Coney, au participat aproximativ 800 de invitaţi. Regina Elisabeta a II-a a fost înmormântată alături de prinţul Philip în cadrul unei ceremonii private la care vor participa membri ai familiei regale.
Regina Elisabetei a II-a a încetat din viaţă la vârsta de 96 de ani, după mai bine de şapte decenii de domnie. Suverana a comandat capela memorială în 1962 şi a denumit-o după tatăl său. Regele George şi soţia sa, Regina Mamă, sunt înmormântaţi acolo, împreună cu fiica lor mai mică, prinţesa Margareta.

Președintele Klaus Iohannis și-a exprimat încă o dată compasiunea pentru pierderea cauzată de decesul Reginei Elisabeta a II-a. „După ce am participat la funeraliile de stat ale Majestății Sale Defuncte Regina Elisabeta a II-a, îmi exprim încă o dată, în numele poporului român, întreaga noastră compasiune pentru această mare pierdere”, scrie pe Twitter Klaus Iohannis.

Sursa foto biography.name