Publicat: 4 Ianuarie, 2013 - 10:10

Trupul neînsufleţit al regizorului Sergiu Nicolaescu a fost depus la Cercul Militar Naţional din Bucureşti. Toţi cei interesaţi pot să îşi ia rămas bun de la regizor începând cu ora 12.00.

Programul de vizită se va încheia sâmbătă, 5 ianuarie la ora 10.00.
La Cercul Militar Naţional a ajuns şi soţia regizorului, Dana Nicolaescu. Familia lui Sergiu Nicolaescu "solicită decenţă şi discreţie tuturor celor care doresc să se încline pentru ultima dată în faţa Maestrului".

Sicriul cu trupul neînsufleţit al regizorului a fost ridicat vineri, în jurul orei 9.30.
 

Regizorul Sergiu Nicolaescu a murit joi dimineaţă din cauza unor complicaţii cardiace şi pulmonare severe.
 
"În ultimele 48 de ore în evoluţia domnului Sergiu Nicolaescu au apărut complicaţii cardiace şi pulmonare severe care nu au răspuns la tratamentul intensiv aplicat şi care au condus la deces azi, 3 ianuarie 2013, ora 8,20", a anunţat purtătorul de cuvânt al Spitalului Elias, într-un comunicat de presă.
 
Regizorul Sergiu Nicolaescu a murit joi dimineaţă, la vârsta de 82 de ani. Nicolaescu a fost operat de peritonită, în 28 decembrie, la Spitalul Elias din Capitală.
 
Regizorul Sergiu Nicolaescu a fost internat la terapie intensivă, în ultimele zile.Nicolaescu a fost operat de peritonită, vineri, la Spitalul Elias din Capitală. Intervenţia a decurs în condiţii bune, operaţia a fost pe cale laparoscopică.
 
Sergiu Nicolaescu, în vârstă de 82 de ani, a fost internat miercuri, pentru o afecţiune digestivă cronică cunoscută.
 
Regizorul Sergiu Nicolaescu a mai avut probleme medicale în această iarnă după ce a căzut în timp ce se îndrepta spre garajul său. În urma căzăturii s-a ales cu un traumatism toracic, respectiv i s-au fisurat câteva coaste.
 
  Sergiu Florin Nicolaescu (n. 13 aprilie 1930, orașul Târgu Jiu) este un regizor, actor și politician român după 1989. A devenit cunoscut prin filme ca Dacii (1966), Mihai Viteazul (1970).
 
   Sergiu Nicolaescu s-a născut la Târgu Jiu, dar la vârsta de cinci ani, părinții săi au părăsit orașul și s-au stabilit la Timișoara. Sergiu Nicolaescu a absolvit Universitatea Politehnica București ca inginer mecanic,iar după absolvire a început să lucreze la filmări combinate în cadrul Studioul cinematografic Alexandru Sahia, specializat în filme documentare și jurnale de actualități. A jucat în multe filme: Supraviețuitorul, Cu mâinile curate, Pistruiatul.
 
   Sursă CV: Wikipedia