17 august 2022

Tu ştii ce înseamnă să lucrezi în echipă cu nişte îngeri?

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Tu ştii ce înseamnă să lucrezi în echipă cu nişte îngeri? Noi cei de la CONIL facem asta zi de zi şi am vrea să îţi spunem şi ţie despre asta.

De aproape 12 ani, noi, cei de la CONIL, lucrăm cu copiii cu nevoi speciale. Unii din membrii echipei sunt chiar de la început, alţii s-au alăturat pe parcurs, însă toţi suntem animaţi de acelaşi ideal – dorinţa de a aduce bucuria şi starea de bine, de a aduce până la urma normalitatea în vieţile copiilor cu dizabilităţi. Şi oricât de greu ar fi, oricâte piedici ar apărea în cale, oricât de repede ar trebui să ne adaptăm unui mediu social şi legislativ fluid, cu bune şi cu rele, există un fir călăuzitor care ne face să mergem mai departe.

Există în echipa noastră nişte parteneri nevăzuţi, care muncesc, suferă, luptă cât noi toţi la un loc. Nişte oameni ai echipei care nu spun niciodată nu, care sunt mereu în formă şi gata de o nouă zi, care nu refuză nicio provocare şi care găsesc întotdeauna soluţii, care au mereu o vorbă bună şi un cuvânt de îmbărbătare, care zâmbesc chiar şi atunci când pare că totul se năruie în jur, care transformă marginalizarea în prietenie şi frica de necunoscut în acceptare.

Partenerii aceştia nevăzuţi, aspiraţionali pentru noi toţi sunt îngerii de acasă, sunt mamele copiilor cu dizabilităţi. Acele minunate făpturi care, zi de zi, luptă cu diagnosticul copiilor lor, cu prejudecăţile şi câteodată limitările sociale şi care găsesc resurse să facă asta, împărţind mereu dragoste.

Aşa că pentru ele, pentru aceste mame supereroine, am gândit campania „Mama, supereroina mea”. Este modalitatea noastră de a spune mulţumesc, şi de a face o reverenţă în faţa efortului acestor minunate fiinţe.

În 15 martie, am dat startul acestei campanii. Ne-am bucurat de un timp petrecut unii cu ceilalţi, am râs, am povestit, am luat masa împreună, am fost la teatru. Un timp în care am încercat să fim doar noi, un timp pe care am încercat să îl facem doar al nostru.

Şi credem noi că am reuşit. Căci, după minunata cină de la Carul cu Bere şi după spectacolul extraordinar al Teatrului Globe, mămicile noastre au plecat cu lacrimi în ochi… nu vă impacientaţi, erau lacrimi de bucurie şi de emoţie. Iar pentru noi lucrul acesta nu poate fi depăşit de nimic. E drept că nici nu putea iesi altfel decât perfect, pentru ca noi am mai avut un as în mânecă. Pe însăşi Cristina Bâtlan, care a fost motorul din spatele acestei iniţiative, care a făcut posibil acest start de campanie şi care merită din plin recunoştinţa noastră. Şi care, cu bucurie şi prietenie a vorbit, îmbrăţişat, încurajat şi motivat mamele supereroine, asigurându-le de tot sprijinul ei.

Aşa că nouă nu ne rămâne de făcut decât să spunem din toată inima MULŢUMIM.

Mulţumim Anca Sigartău pentru spectacolul extraordinar de teatru şi pentru discursul de final, care ne-a gâtuit vocile de emoţie şi ne-a umplut chipurile de lacrimi, dar în acelaşi timp ne-a umplut sufletele de bucurie, mulţumim Claudiu Bleonţ şi Claudiu Maier pentru energia de pe scenă şi de după, mulţumim Musette Romania, Depot 96, Chapter, Dr. Phyto, Teatrul Globe pentru efortul vostru extraordinar.

Şi încă ceva – de dimineaţă am primit de la birourile de presă o ştire tulburătoare. Se pare că în centrul vechi al Bucureştiului, în zona Lipscani, a fost vazut în seara de 15 martie, un grup compact de femei cu feţe răvăşite şi chipurile mânjite de rimel, care parcă pluteau… Fiţi fără grijă, nu este un efect advers al pandemiei… eram doar noi, fetele de la CONIL şi mămicile super eroine, cu lacrimi în ochi de bucurie şi cu sufletele atât de uşoare, încât simţeam că ne luăm zborul.

Dacă şi tu vrei să te implicit şi să oferi un confort day unei mămici supereroină, nu ezita să e contactezi!

Asociaţia CONIL este o organizaţie non guvernamentală care de 12 ani se ocupă de educaţia, îngrijirea, terapia şi tratamentul copiilor cu diferite dizabilităţi. Este singura asociaţie care a dezvoltat un sistem de educaţie incluziv şi un întreg ecosistem educaţional pentru copii cu tulburări din spectrul autist şi alte dizabilităţi, completat de terapie şi programe de intervenţie zilnice pentru mai mult de 300 de copii din centrele noastre de zi, grădiniţele şi şcoala primară de care ne ocupăm.

Pentru mai multe informaţii intră pe www.conil.ro, trimite un email la office@conil.ro, suna-ne la 0784 412 222 sau fă-ne o vizită pe Strada Bascov 14-18, Bucureşti.