27 iunie 2022

Tu ştii ce să îi faci copilului TĂU în caz de înec?

Distribuie pe rețelele tale sociale:

De Ziua Copilului Consiliul Judeţean Sibiu a încheiat un protocol cu Asociaţia pentru Educaţie şi Caritate

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului, Consiliul Judeţean Sibiu şi Asociaţia pentru Educaţie şi Caritate au semnat un acord de parteneriat care prevede colaborarea în vederea organizării de cursuri pentru resuscitare şi salvare în caz de înec, dar şi a unei campanii de donare de sânge în judeţul Sibiu.

În România, rata de supravieţuire în caz de stop cardio-respirator este de doar 1,8%. Această realitate arată că peste 98% din cei aflaţi în stop cardio-respirator nu supravieţuiesc mai ales din cauză că nu ştim să oferim primul ajutor. Cei mai predispuşi sunt copiii mici, care se pot îneca involuntar în cele mai banale moduri. În situaţiile în care martorii intervin imediat, rata de succes a resuscitării este situată între 60% şi 80%.

Astăzi, 2 iunie, cu sprijinul Bibliotecii Judeţene ASTRA Sibiu, asociaţia oferă o acţiune de formare special destinată personalului din instituţiile publice de la nivelul Judeţului Sibiu care lucrează cu public, în special copii, formare menită să contribuie la siguranţa copiilor: cursul „Părinţi Salvatori” pentru resuscitare şi salvare în caz de înec.

Asociaţia pentru Educaţie şi Caritate a susţinut până în prezent peste 900 de sesiuni de CURSURI GRATUITE de resuscitare şi salvare în caz de înec, pregătind peste 24.000 de adulţi să devină salvatori. Peste 18.000 de copii au asistat la seminarii despre prevenţie şi au învăţat despre importanţa cunoaşterii manevrelor salvatoare de viaţă. Mai multe detalii despre asociaţie puteţi găsi pe www.parintisalvatori.ro.