Publicat: 17 Aprilie, 2017 - 19:03
Share

Inegalabilul artist Tudor Gheorghe, de al cărui nume se leagă o jumătate de secol de muzică draga publicului românesc, revine la TVR. Maestrul a ales că în următorii trei ani Televiziunea Româna să-i fie canal media, iar toți cei care-l îndrăgesc pe rapsodul craiovean vor avea astfel ocazia să devină telespectatorii concertelor sale, dar și să-l întâlnească în emisiunile posturilor TVR.

Prima întâlnire cu Tudor Gheorghe va avea loc chiar în a doua zi de Paști (luni, 17 aprilie, de la ora 21.00), când TVR 1 va transmite, în premieră la un post tv, un concert regal, 'Primăvara simfonic'.

'E o mare bucurie pentru mine să dau de știre ca de Sfintele Sărbători ale Paștelui o să fiu la postul național de televiziune. O să urmărim împreună unul dintre cele mai dragi spectacole ale mele, Primăvara simfonic. Primăvara, anotimp al renașterii, al încrederii, al bucuriei și abia aștept să-l revăd și eu. Vă asigur că va fi Paste frumos', a mărturisit Tudor Gheorghe.

Anul acesta sunt 15 ani de la lansarea albumului 'Primăvara simfonic', în care maestrul Tudor Gheorghe le-a adus românilor un spectacol cu o încărcătură emoțională aparte. Alături de Orchestra Națională Radio și de Corul Madrigal, reuniți sub bagheta magică a dirijorului și orchestratorului Marius Hristescu, 'Primăvara' lui Tudor Gheorghe este unul dintre cele mai complexe fenomene muzicale, greu de încadrat în limitele unui tipar. Spectacolul aparte, izvorât din interpretarea inconfundabilă a rapsodului, vine cu o reprezentație greu de uitat, ce a marcat deschiderea unui nou ciclu din viață și cariera artistului.

Simbol al Băniei, actor, poet, compozitor și rapsod, Tudor Gheorghe a susținut, în mai mult de 50 de ani de activitate artistică, zeci de spectacole ce au avut ca temă de la muzică populară, sau de implicare socială, până la cântecele anilor 1930, cu melodii din repertoriul unor artiști precum Cristian Vasile și Jean Moscopol. În spatele uriașului succes al carierei sale se regăsesc anii de muncă grea, de studiu, dar și multele opreliști pe care le-a întâmpinat în perioada comunistă.