Publicat: 25 Octombrie, 2017 - 11:01
Share

Guvernul României a fost, este și va fi un partener necondiționat al Armatei Române, a dat asigurări premierul Mihai Tudose într-un mesaj de Ziua Armatei.

"„Pe aici nu se trece” și „Împreună suntem mai puternici” sunt devize câștigate de Armata Română prin jertfă, curaj și devotament. Anul acesta am celebrat 100 de ani de la victoriile de la Mărăşti, Mărăşeşti, Oituz, victorii spectaculoase, care au schimbat soarta României în Primul Război Mondial. Un an mai târziu, în 1918, celebram Marea Unire a poporului român.
Acum, la 100 de ani distanță, România reprezintă un pol de stabilitate în regiune, lucru vizibil și prin încrederea și respectul de care se bucură Armata în rândul cetățenilor români, dar și din partea aliaților noștri. Militarii români sunt extrem de apreciați în cadrul misiunile NATO, fapt ce contribuie la creșterea prestigiului. Este o dovadă clară, dacă mai era nevoie, că Armata Română deține importante resurse pentru asigurarea securității naționale.
În același timp, România a demonstrat că este un important membru NATO, un aliat apreciat pentru profesionalism, care-și respectă angajamentele luate. Alocarea a 2% din PIB pentru Apărare este o realitate, care a deschis noi oportunități pentru țara noastră. În primul rând, am parcurs etape importante pentru revitalizarea industriei de apărare. Am semnat deja protocoale de colaborare între Guvern şi mari companii de armament, care vin să investească în România cu tot cu transfer tehnologic. În al doilea rând, venim în sprijinul armatei, prin asigurarea de echipamente militare de ultimă generație.
Guvernul României a fost, este și va fi un partener necondiționat al Armatei Române. Astăzi, 25 octombrie, când sărbătorim Ziua Armatei, doresc să-mi exprim recunoștința și prețuirea pentru militarii români, care prin jertfă, curaj și devotament asigură securitatea cetăţenilor și integritatea teritorială", a scris Mihai Tudose într-un mesaj pe pagina sa de Facebook.