Publicat: 11 Ianuarie, 2018 - 10:25
Să nu se plătească chirie pentru palatul Elisabeta timp de un an!

Premierul Tudose a declarat la un post TV că a primit o solicitare din partea ”Casei Regale”:

”Am primit o solicitare de chirie de la cancelaria..., o chestie un pic ciudată, că sunt dispuşi să plătească orice chirie, dar cu o perioadă de graţie de un an. Pe româneşte, un an să nu plătească. Dacă în timpul ăsta se va da o lege că au dreptul să folosească gratuit, evident că dispare contractul acela de închiriere şi intră pe lege. dacă nu se va da, ei oricând pot să denunţe contractul. Adică mai stăm noi un an băgaţi pe aici şi mai vedem noi ce facem... Nu merge”.

El a ţinut să precizeze că la punctul de vedere al Executivului pentru propunerea legislativă privind statutul juridic al Casei Regale, care a fost negativ, Ministerul Justiţiei a dat punct de vedere negativ pe criterii de neconstituţionalitate.

”Adică, eu mai spun o dată, pot să spun Regele Mihai fiindcă a fost rege al României. A fost rege şi avea un regat. Era România regat. Astăzi, România e republică. El a fost un rege, Regele Mihai, dar regina... nu ştiu cine... Mă scuzaţi, dar e republică pe aici!... Putem să ne proclamăm orice, facem o fundaţie şi ne proclamăm orice. Nu mai există ceremonialul de încoronare... Păi încoronare la ce? Că nu ai jucăria”.

Localizare: 

Geolocation is 44.4707748, 26.079579599999988

Tag-uri Nume: