Publicat: 23 Septembrie, 2014 - 16:47
Share

Deputatul PDL, Raluca Turcan, a semnat următoarea declarație de presă:
"— Prin refuzul de a sesiza Curtea Constituțională în privința OUG care modifică Legea Educației, Victor Ciorbea girează repornirea tiparnițele de diplome fără valoare, accesul tinerilor fără bacalaureat în colegiile universitare, politizarea învățământului la toate nivelurile sau doctoratul fără frecvență. Pe scurt, Victor Ciorbea ștrangulează învățământul românesc la comanda lui Victor Ponta.

— Avocatul Poporului nu a fost sesizat să ne spună dacă modificările aduse Legii Educației Naționale sunt oportune, pozitive, corecte sau dacă OUG nr. 49/ 2014 este sau nu susținută de sindicate!

Avocatul Poporului trebuie să sesizeze Curtea Constituțională în materie de constituționalitate. CCR este instituția care trebuie să se pronunțe dacă OUG 49/ 2014 este constituțională sau nu, nu Avocatul Poporului!

Urgența invocată de Avocatul Poporului nu se poate justifica pe faptul că 'începe noul an școlar'. Anul școlar a început sub conducerea lui Victor Ponta fără manuale școlare, așadar modificările care țin de politizare, de cursuri în facultăți fără bacalaureat, de patrimoniu de sute de milioane de euro, ar fi putut avea parte de dezbatere corectă și necesară în spațiul public si în Parlamentul României.

— Aici nu este vorba de obiectivitatea Avocatului Poporului său de necunoașterea legii, aici este vorba de rea-voință ! Victor Ciorbea face totul după bunul plac al LIDERULUI cinic și plagiator — Victor Ponta!"