Publicat: 14 Februarie, 2020 - 10:08
Ca să nu apară un blocaj, pe motiv că guvernul e interimar. Dar pe celelalte OUG-uri nu apare?

Vicepremierul Raluca Turcan a explicat care au fost motivele care au stat la baza retragerii a 5 dintre cele 25 de ordonante de urgenta date de Guvernul Orban inainte de a fi demis prin motiune de cenzura.

Turcan a spus ca ar fi putut aparea un blocaj deoarece dupa aceste ordonante ar fi trebuit ca Guvernul sa mai dea altele, or in acest moment nu poate face acest lucru, fiind un Guvern interimar.

Raluca Turcan a declarat, joi seara, la Digi 24, ca 18 din cele 25 de ordonante de urgenta emise de Guvern inaintea demiterii prin motiune de cenzura au fost publicate in Monitorul Oficial.

"Daca nu ma insel, mai exista doua care urmeaza sa fie publicate in Monitorul Oficial. 18 au fost publicate", a spus Turcan.

Intrebata care au fost motivele care au stat la baza deciziei premierului de a retrage cinci ordonante, Turcan a explicat ca "au fost niste ordonante extrem de importante care creau arhitectura institutionala pentru folosirea fondurilor europene in urmatorul exercitiu financiar".

"Doua au fost motivele care au stat la baza deciziei premierului de a nu mai publica aceste ordonante in Monitoul Oficial. Aceste ordonante, date cu o zi inaintea unei motiuni de cenzura unde exista posibilitatea respingerii Guvernului, au pus bazele unei guvernari pe mai multe domenii de activitate. Am avut ordonanta in sanatate, pe educatie, pe transporturi si pe fonduri europene.

Pe fonduri europene au fost niste ordonante extrem de importante care creau arhitectura institutionala pentru folosirea fondurilor europene in urmatorul exercitiu financiar, astfel incat la 1 ianuarie 2021 sa putem intra deja cu proiecte pregatite pentru a valorifica fiecare euro pus la dispozitie de Comisia Europeana", a declarat Raluca Turcan.

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: