Publicat: 17 Martie, 2015 - 15:12
Share

Vicepreședintele PNL, Raluca Turcan, a depus o petiție în atenția Avocatului Poporului prin care solicită sesizarea de urgență a Curții Constituționale cu privire la neconstituționalitatea OUG 2/2015.

'Ordonanța de Urgență nr. 2/ 2015 este, de fapt, un colaj de alte 26 de ordonanțe de urgență care intervin în domenii diferite și a fost adoptată pe ascuns, fără dezbatere publică. Această inovație normativă este demonstrația faptului că Victor Ponta tratează guvernarea după bunul său plac, încălcând cu bună știință Constituția și procedurile în vigoare. Este o nouă probă de iresponsabilitate în actul de guvernare', spune Raluca Turcan.

Potrivit vicepreședintelui PNL, Guvernul Ponta încalcă principiul separației și echilibrului puterilor în stat, arătând dispreț față de respectarea Constituției României și, implicit, a jurisprudenței Curții Constituționale.

'Prin aprobarea acestei Ordonanțe, Guvernul și-a depășit limitele delegării prevăzute de Constituție, este vorba despre o imixtiune nepermisă în competența legislativă a Parlamentului. Avocatul Poporului nu are voie să închidă ochii la aceste derapaje și trebuie să semnaleze Curții neconstituționalitatea acestui act normativ', subliniază Raluca Turcan, care a mai contestat la Avocatul Poporului, anul trecut, alte două OUG-uri (49 si 94) prin care Victor Ponta a mutilat Legea Educației Naționale.

'Solicit și de această dată Avocatului Poporului, Victor Ciorbea, să întoarcă din drum OUG 2/ 2015. Este singura instituție care, în acest moment, poate opri delirul instituțional al Guvernului PSD', adaugă vicepreședintele PNL.

Departamentul de comunicare al PNL