Publicat: 24 Ianuarie, 2017 - 19:50

DECLARAȚIA PREȘEDINTELUI PNL, RALUCA TURCAN, ÎN URMA REUNIUNII PARTIDULUI POPULAR EUROPEAN:

"Partidul Popular European (PPE) sprijină total eforturile Președintelui României, dl. Klaus Iohannis și ale Partidul Național Liberal, de apărare a Legii în fața planurilor coaliției PSD-ALDE de a grația și amnistia faptele unor protejați politici.

În întâlnirile pe care le-am avut luni și marți la Bruxelles cu președintele Parlamentului European, dl. Antonio Tajani, cu președintele PPE, Joseph Daul, cu secretarul general Antonio Lopez Isturiz și cu liderul Grupului Popular din Parlamentul European, Manfred Weber, am auzit un singur mesaj: sprijinim total apărarea Legii și a statului de drept în România.

Toți reprezentanții PPE cu care m-am întâlnit sunt la curent cu planurile nedemocratice ale PSD și ALDE care, din păcate pentru România, au făcut înconjurul Europei. Inițiativa PSD-ALDE este considerată fără precedent în rândul statelor europene democratice.

Este cu atât mai surprinzătoare încercarea PSD și ALDE, cu cât amnistia și grațierea nu au făcut parte din programul politic al acestor partide, ceea ce indică modul fraudulos din punct de vedere democratic prin care PSD și ALDE încearcă scăparea unor persoane influente.

Aplicarea nediscrimatorie a legii stă la baza prosperității și a democrației în Uniunea Europeană, iar simpla idee a unor legi speciale pentru clienții politici este de natură să submineze încrederea cetățenilor în propria țară".

https://www.facebook.com/pg/RalucaTurcan/photos/?tab=album&album_id=1368...