Publicat: 18 Februarie, 2019 - 13:37

Declaraţiile de presă ale prim-vicepreşedintelui PNL Raluca Turcan, la finalul reuniunii Biroului Executiv al PNL - 18 feb. 2019:

"Partidul Naţional Liberal a decis, astăzi, în şedinta Biroului Executiv, să depunem o propunere legislativă pentru desfiinţarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie, adică să anulăm această lege care a fost creată ca instrument politic de către cei din PSD şi ALDE împotriva tuturor celor care au declanşat anchete împotriva corupţilor în ultimii ani de zile.

Comisia de la Veneţia, Comisia Europeană, GRECO, au criticat în termeni foarte duri înfiinţarea acestei Secţii speciale pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie. Mai mult decât atât, prin menţinerea acestei Secţii, există pericolul ca România să sufere consecinţele activării articolului 7 din Tratatul UE. Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări, asta spune Constituţia României. Însă, din nefericire, Tudorel Toader, fost judecător la Curtea Constituţională, ignoră tocmai aceste prevederi importante ale Constituţiei. Dacă un procuror sau un judecător săvârşesc abuzuri, atunci acestea trebuie sancţionate de către CSM şi Inspecţia Judiciară. În felul acesta facem un apel şi către aceste instituţii să revină la rolul constituţional, în baza căruia aceste două instituţii funcţionează.

Ca sinteză, aşadar, PNL urmăreşte desfiinţarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie, tot ce înseamnă abuz al judecătorilor şi procurorilor să fie anchetat de către organismele acestea cu rol constituţional pentru sancţionarea faptelor de corupţie oriunde acestea se află şi, în acelaşi timp, pentru a proteja independenţa şi imparţialitatea instituţiilor din Justiţie.

În acelaşi timp, Partidul Naţional Liberal va depune în această săptămână moţiunea simplă împotriva lui Tudorel Toader. Este ministrul care a făcut un rău enorm României, atât în ceea ce priveşte funcţionarea sistemului judiciar cât şi în ceea ce priveşte imaginea României în străinătate. Tudorel Toader a acţionat ca un luptător împotriva intereselor României în plan extern. Din nefericire, această obsesie bolnăvicioasă pe care a împrumutat-o de la şeful PSD, Liviu Dragnea, de a carota şi de a asumuţi instituţiile împotriva fostului procuror-şef Laura Codruţa Koveşi, tot acest comportament s-a transformat într-un factor de agresiune vizibilă împotriva României. A făcut un rău uriaş României, nu unui om , nu doar unei instituţii. Prin tot ceea ce a săvârşit Tudorel Toader în ultima perioadă, practic s-a întors împotriva ţării sale. El trebuie să plătească. Dincolo de acest aspect care acum a captat atenţia opiniei publice, Tudorel Toader este şi ministrul care a făcut cel mai puţin din ceea ce şi-a asumat din programul din guvernare. De la recuperarea restanţelor salariale pentru grefieri, de la suplimentarea personalului de probaţiune, până la introducerea brăţărilor electronice, astfel încât să nu mai ajungem la eliberarea puşcăriaşilor periculoşi pe străzi, ci aceştia să fie supravegheaţi şi să fie ţinuţi în penitenciare, tot în acest sens investiţiile în penitenciare, practic, sunt cea mai mare restanţă a acestui Guvern. Se demonstrează în felul acesta, prin faptul că nu au băgat niciun leu în îmbunătăţirea condiţiilor de detenţie, că pretextul eliberării infractorilor a fost, de fapt, cel urmărit şi nu condiţii mai bune pentru cei care săvărşesc detenţie în România. Ca să fie foarte clar şi închei aici, nu este preocuparea Partidului Naţional Liberal să vină şi să aloce fonduri pentru îmbunătăţirea condiţiilor de detenţie, această preocupare trebuie să fie a celor care, astăzi, au ajuns să răspundă pentru punerea în libertate a unor indivizi periculoşi care recidivează şi care au supus România unei întregi terori în ultima perioadă.

(Cum staţi cu demersurile legate de schimbarea Preşedintelui Camerei Deputaţilor?)

Suntem într-un proces în linie dreaptă pentru demiterea lui Liviu Dragnea din fruntea Camerei Deputaţilor. Motivele de încălcare a Constituţiei sunt numeroase şi se adună practic de la o zi la alta, în acelaşi timp, încălcarea regulamentului este o constantă în tot ceea ce înseamnă activitatea instituţională a domnului Liviu Dragnea, mai mult decât atât, s-a văzut şi la dezbaterea bugetului acest personaj toxic pentru România a confiscat instituţia Camerei Deputaţilor pe persoană fizică, a ajuns ca tot ceea ce înseamnă agendă parlamentară să fie subsumată unor interese politice ţintite, care nu au nicio legătură cu interesele României. Liviu Dragnea va pleca din fruntea Camerei Deputaţilor, este doar o chestiune de zile şi eu cred că vom ajunge la o majoritate parlamentară, care la un anumit moment să finalizeze acest demers pe care noi l-am început.

(Cand va fi gata lista pentru europarlamentare? De ce Robert Sighiartău la şefia campaniei pentru europarlamentare?)

Tot ceea ce ţine de campania electorală şi de pregătirea PNL pentru campania electorală, va fi anunţat de Preşedintele partidului la următoarea declaraţie de presă.

(De ce a fost nevoie de încă un sondaj, înţeleg că s-a făcut un astfel de sondaj, in afară de cel mare)

Sondajele sunt cercetări sociologice, adică cercetări în privinţa evoluţiei percepţiei oamenilor faţă de partidele politice. PNL este interesat să vadă,cât se poate de des, cum evoluează percepţia faţă de ceea ce noi facem cu adevărat şi ne străduim să facem în activitatea noastră politică, de aceea o să facem în fiecare lună sondaje de opinie care vor arăta evoluţia, sper eu, pozitivă a încrederii oamenilor în PNL. În ultimele zile, mai ales în etapa dezbaterii bugetului de stat s-a văzut foarte limpede că PNL este partidul care chiar face lucruri în parlament, în opoziţie, în acest context dificil. Nu uitaţi că avem 20% reprezentativitate în Parlamentul României. Cu aceşti 20% am reuşit în dezbaterea pe buget să imprimăm teme de dezbatere extrem de importante, exact pe interesele României, ce ar fi trebuit surprinse în construcţia bugetului pentru anul 2019 şi cea mai mare victorie aceea a trecerii unui amendament PNL, privind dublarea alocaţiilor pentru copii. Sunt lucruri concrete pe care PNL le pune în slujba oamenilor.

(Astăzi ar fi trebuit să avem lista validată cu candidaţi pentru Parlamentul European, astăzi fiind 18 februarie. De ce s-a amânat şi când vom avea această validare?)

Aşa cum am spus, tot ceea ce ţine de listă şi organizare pentru europarlamentare va fi prezentat în declaraţia de după Biroul Permanent." Comunicat de presă - Partidul Naţional Liberal

 

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: