27 noiembrie 2021

Turcia a anunțat începerea procedurii de achiziție a aeronavelor F-16 din Statele Unite

AVION F 16-pixabay
Distribuie pe rețelele tale sociale:
Hulusi Akar, ministrul apărării naționale de la Ankara, a menționat că „întărirea Turciei înseamnă întărirea NATO”.

Ministrul turc al Apărării Naționale, Hulusi Akar, a anunțat începerea procedurii pentru achiziționarea avioanelor de vânătoare F-16 din Statele Unite.

„Lucrările tehnice privind achiziția F-16 au început, urmăm acest proces. Întărirea Turciei înseamnă și întărirea NATO”, a spus demnitarul citat astăzi de agenția turcă de știri Anadolu.

Statele Unite, încercând să exercite presiuni asupra Turciei după achiziționarea sistemelor de rachete antiaeriene S-400 din Rusia, au refuzat să furnizeze avioane F-35 de generația a cincea către această țară în 2019. Totuși, acest lucru a dat efectul opus – recent, apar în mod regulat informații că Ankara ia în considerare posibilitatea achiziționării unei noi generații de aeronave de la Moscova.

Anterior, șeful Departamentului Turc al Industriei de Apărare, Ismail Demir, declarase ca Ankara este încă pregătită să ia în considerare posibilitatea achiziționării de avioane rusești Su-35 și Su-57 dacă turcii nu reușesc să se înțeleagă cu Washington cu privire la furnizarea de aeronave de lupta din SUA.

Ciprian Pop