6 iulie 2022

Turcia a cerut joi Rusiei să înceteze „cât mai curând posibil” intervenția sa „nedreptă și ilegală” în Ucraina

ERDOGAN PRESED TURCIA

Turkish President and leader of the Justice and Development Party (AK Party) Recep Tayyip Erdogan speaks during the party's meeting of AK Party at the Turkish Grand National Assembly in Ankara on March 10, 2021. (Photo by Adem ALTAN / AFP)

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Turcia a cerut joi Rusiei să înceteze „cât mai curând posibil” intervenția sa „nedreptă și ilegală” în Ucraina, considerând că aceasta este „o amenințare la adresa securității globale și regionale”, au declarat președinția și ministerul de externe de la Ankara. „Aceasta este o încălcare gravă a dreptului internațional”, insistă președinția și ministerul într-o dublă declarație.

Turcia, membră a NATO, amintește, de asemenea, că „se opune oricărei schimbări a frontierei prin arme” și „își reînnoiește sprijinul pentru unitatea, suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei”.

Într-o convorbire telefonică de miercuri, președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, și-a avertizat deja omologul rus despre acest lucru, spunând că „un conflict militar nu va aduce nimic nimănui”.

Turcia este aproape de Kiev; în special, i-a vândut drone militare. Dar este, de asemenea, foarte dependentă și de Moscova pentru aprovizionarea cu energie și cereale și a achiziționat un sistem rusesc de apărare antirachetă S-400.

A consemnat Ciprian Pop