6 octombrie 2022

Turcia a semnat un nou contract pentru furnizarea de sisteme de rachete antiaeriene (ZRS) S-400 cu Rusia

S 400 wikipedia
Distribuie pe rețelele tale sociale:
Rusia a semnat contractul de furnizare a Turciei cu al doilea regiment de sisteme de rachete antiaeriene (ZRS) S-400, în timp ce documentul implică localizarea producției de componente individuale ale sistemului, aspect anunțat de șeful Serviciului Federal de Cooperare Tehnic-Militar (FSVTS) al Rusiei, Dmitri Shugaev, la forumul internațional „Armata-2022”.„Vreau să subliniez că documentul contractual corespunzător a fost deja semnat. Printre altele, prevede localizarea producției de componente individuale ale sistemului. <…> Sistemul de apărare antiaeriană S-400 Triumph este un sistem unic și pot spune cu deplină încredere că nu există niciun motiv să credem în posibilitatea ca orice stat să creeze în următorii câțiva ani un sistem care, din punct de vedere al caracteristicilor sale de performanță, ar putea aborda sistemul de apărare aeriană S-400 Triumph”, a spus el, răspunzând la o întrebare despre momentul semnării unui contract pentru furnizarea celui de-al doilea regiment S-400 către Turcia. El a menționat că implementarea practică a acestui contract este în prezent în curs.
„Situația politică dificilă care s-a dezvoltat anul acesta a afectat negativ unele aspecte ale interacțiunii dintre partea rusă și parteneri. Cu toate acestea, cooperarea militaro-tehnică cu Turcia se dezvoltă în conformitate cu acordurile încheiate între președinții celor două țări. Intenționăm să continuăm să lucrăm cu partenerii turci pe o bază transparentă și reciproc avantajoasă”, a spus el.

Rusia și Turcia au semnat un contract pentru furnizarea de sisteme de apărare aeriană S-400 de la Moscova la Ankara în 2017. Turcia a fost prima țară NATO care a achiziționat aceste sisteme de la Rusia.

sursa foto: wikipedia
Ciprian Pop