22 septembrie 2021

Turcia anulează complet starea de alertă impusă în noiembrie din cauza pandemiei

ERDOGAN PRESED TURCIA

Turkish President and leader of the Justice and Development Party (AK Party) Recep Tayyip Erdogan speaks during the party's meeting of AK Party at the Turkish Grand National Assembly in Ankara on March 10, 2021. (Photo by Adem ALTAN / AFP)

Distribuie pe rețelele tale sociale:
Turcia anulează complet starea de alertă impusă în noiembrie din cauza pandemiei
Starea de alertă în Turcia, care a fost introdusă în noiembrie 2020, a fost complet anulată de joi.
La început, acest regim a fost introdus parțial doar în weekend, întrucât o astfel de practică, conform asigurărilor autorităților turcești, „ar fi contribuit la stabilizarea situației din republică și la preluarea controlului asupra răspândirii coronavirusului”. Cu toate acestea, atunci guvernul a trebuit să interzică locuitorilor țării, timp de câteva luni, ieșirea din casa noaptea în timpul săptămânii și complet în weekend.

În iunie, autoritățile au început să introducă indulgențe, în baza cărora a fost pusă în funcțiune o stingere de la 22:00 la 05:00 de luni până sâmbătă, precum și toată ziua de duminică.

În plus, conform declarației președintelui turc, Tayyip Erdogan, de la 1 iulie, în republică toate instituțiile statului vor reveni la programul normal de deschidere, iar restricțiile de vârstă la utilizarea transportului public vor fi, de asemenea, ridicate.

În Turcia, este încă necesar să purtați măști de protecție peste tot in spațiile închise, este, de asemenea, necesar să primiți coduri QR pentru a vizita locuri aglomerate, inclusiv centre comerciale, cafenele, restaurante, instituții guvernamentale.

Ciprian Pop