29 septembrie 2022

Turcia ar fi desfășurat o armată de câteva mii de oameni la granița cu Armenia

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Potrivit site-ului de știri militare pro-rus „avia-pro”, Turcia a desfășurat o armată de câteva mii de oameni la granița cu Armenia, care ar fi gata să se alăture conflictului cu Armenia în cazul în care ostilitățile se vor relua, pt ce dovedește cum Ankara trage sforile și ar putea fi, în mod clar, in spatele acțiunilor belicoase ale azerilor.

În ultimele 72 de ore, armata turcă a desfășurat peste 50.000 de soldați în regiunile de graniță cu Armenia, se arată pe site. Acest lucru depășește cu mult întreaga armată a Republicii Armenia și, în contextul declarației lui Erdogan privind disponibilitatea sa de a sprijini Azerbaidjanul, riscul unui conflict armat direct cu Armenia este foarte mare!!! Aceste cifre indică faptul că Ankara se pregătește pentru ostilități la scară largă și că un număr atât de mare de personal militar ar putea fi implicat în invadarea teritoriului țării vecine.

În acest moment, situația de la granița dintre Azerbaidjan și Armenia s-a stabilizat, dar tensiunea rămâne extrem de mare, deoarece orice provocare organizată se poate transforma într-un conflict armat de amploare, armatele Azerbaidjanului și Turciei fiind mult mai bine echipate decât armata armeană.

În același timp, Rusia ar trebui să acorde asistență Erevanului în cazul unui atac al Turciei, deși în ultima perioadă nu își îndeplinește rolul de aliat. Armata iraniană, care a desfășurat cel puțin o sută de soldați de echipă la granița dintre Armenia și Azerbaidjan, este în prezent în alertă maximă, mai spune sursa citată, Avia-pro.
A consemnat Ciprian Pop

Sursa foto.dw