26 iunie 2022

Turcia este pregătită să devină unul dintre statele-garante ale securității Ucrainei

ERDOGAN PRESED TURCIA

Turkish President and leader of the Justice and Development Party (AK Party) Recep Tayyip Erdogan speaks during the party's meeting of AK Party at the Turkish Grand National Assembly in Ankara on March 10, 2021. (Photo by Adem ALTAN / AFP)

Distribuie pe rețelele tale sociale:

„Rusia nu se opune”, a spus miercuri ministrul turc de externe, Mevlut Cavusoglu la o întâlnire cu ministrul de externe ucrainean, Dmytro Kuleba.

„Ucraina a făcut o propunere pentru un Tratat de Securitate Colectivă: P5 + Turcia și Germania. În timpul contactelor de ieri, la Moscova, am văzut că Federația Rusă nu se opune acestui lucru și că pot accepta o astfel de propunere”, a spus el.

Ucraina vrea să pună capăt războiului prin construirea unei noi alianțe de securitate Mykhailo Podoliak, un consilier al biroului președintelui, a declarat despre acest lucru ziarului polonez WP Wiadomości. „Putin poate fi oprit doar cu forța. NATO nu are astăzi această forță. În prezent, activitățile organizației se limitează în principal la organizarea de summit-uri. Cea mai mare alianță militară din istoria omenirii nu impresionează Kremlinul, a spus el.

La randul sau, Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, l- a invitat pe Vladimir Putin să poarte discuții cu președintele ucrainean, Volodymyr Zelensky, la Istanbul sau Ankara.

Erdogan a spus că, în cazul unei încetări a focului, s-ar putea ajunge la un compromis în discuțiile dintre Ucraina și Rusia pe anumite probleme. Cu toate acestea, este necesară o întâlnire a șefilor de stat pe o serie de probleme, crede Șeful Statului turc.

A consemnat Ciprian Pop

Sursa foto: https://www.independent.co.uk/