26 iunie 2022

Turcia se așteaptă la mai puțini turiști din Rusia în 2022 din cauza situației din Ucraina

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Republica caută să atragă turiști din alte țări, a declarat președintele turc, Recep Tayyip Erdogan

Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a spus că Ankara este conștientă că anul acesta nu va veni în republică numărul de turiști așteptat din Rusia și Ucraina comparabil cu anul trecut, prin urmare, urmărește să atragă turiști din alte țări.

„Pe de o parte, este un război ruso-ucrainean în derulare. La noi au sosit aproximativ 5 milioane de turiști din Rusia, 2,1 milioane de turiști din Ucraina. Acest lucru a fost foarte, foarte important pentru noi. Acum, desigur, în astfel de condiții, nu ne putem aștepta la o situație similară. Prin urmare, acum, desigur, ne străduim să atragem turiști din diferite țări. Ministrul Culturii și Turismului lucrează la acest lucru”, a spus Erdogan jurnaliştilor turci la întoarcerea sa din Uzbekistan, astăzi, mai devreme.

El a mai spus că Ankara s-a confruntat anterior cu probleme cu aprovizionarea cu grâu din cauza situației din Ucraina, dar toate au fost în mare măsură rezolvate.

„În acest moment, nu avem probleme în ceea ce privește securitatea alimentară. Vreau ca cetățenii mei să nu aibă încredere în știrile false despre asta. Am avut niște probleme cu grâul în această chestiune. De fapt, această problemă a fost în mare măsură rezolvată, astfel încât nu avem probleme”, a spus preşedintele turc.
A consemnat Ciprian Pop