Publicat: 21 August, 2015 - 11:11

Omul de afaceri turc Abdullah Atas va fi acuzat de omor calificat, în urma decesului poliţistului Gheorghe Ionescu, riscând o pedeapsă de 15 - 25 de ani de închisoare sau detenţie pe viaţă, au declarat surse judiciare.  

Încadrarea faptei comise pe 2 august de omul de afaceri turc care l-a accidentat grav pe poliţistul de la Rutieră neoprind maşina la semnalele acestuia se schimbă din tentativă de omor în omor calificat.
    
Astfel, Atas riscă o pedeapsă cu închisoarea cuprinsă între 15 si 25 de ani sau închisoare pe viaţă.
    
Trupul neînsufleţit al poliţistului Gheorghe Ionescu va fi dus la Institutul Naţional de Medicină Legală, pentru autopsie.
   
Poliţistul Gheorghe Ionescu, de la Brigada Rutieră a Capitalei, accidentat grav de omul de afaceri turc în urmă cu aproape trei săptămâni, a murit, vineri dimineaţă, la Spitalul Floreasca.
    
Potrivit medicilor, polişistul a suferit politraumatism, traumatism cranio-cerebral grav cu focare hemoragice multiple şi edem cerebral difuz, fractură fronto-parietală stângă, traumatism toracic forte cu multiple fracturi costale şi fractură sternală, contuzie pulmonară stângă şi hemotorax stâng, traumatism abdominal sever cu ruptură splenică, contuzie pancreatică şi multiple leziuni mezenterice cu ischemie de intestin subţire, contuzie renală stângă şi hematom retroperitoneal minim. El a suferit multiple intervenţii chirurgicale, fiindu-i montat şi un senzor de monitorizare a presiunii intracraniene.