27 octombrie 2021

Turneul internaţional „Romanian Music Journey”

Distribuie pe rețelele tale sociale:

În perioada 19 – 27 octombrie 2021, Asociaţia pentru Muzică, Artă şi Cultură, în parteneriat cu Conservatorul de Muzică din Montauban – Franţa, Association des Amis de Thierry Huillet din Toulouse, Ambasada României în Republica Austria, Institutul Cultural Român de la Viena, Complexul Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi, Universitatea Naţională de Arte George Enescu din Iaşi, Filarmonica George Enescu, Muzeul Etnografic al Transilvaniei din Cluj-Napoca şi Filarmonica de Stat Transilvania din Cluj-Napoca, organizează turneul internaţional „Romanian Music Journey”, turneu susţinut de soprana Rodica VICA, violonista Clara CERNAT şi pianistul şi compozitorul francez Thierry HUILLET. Turneul internaţional este co-finanţat de AFCN – Administraţia Fondului Cultural Naţional şi se va desfăşura după cum urmează:

MONTAUBAN (Franţa), 19 octombrie 2021, ora 19:30
Auditorium du Conservatoire de Montauban, 5 Impasse des Carmes-Montauban

Evenimentul de deschidere a turneului internaţional „Romanian Music Journey” – concert-conversaţie pe tema „De ce europenii iubesc muzica românească?” – eveniment organizat în parteneriat cu Conservatorul de Muzică din Montauban – Franţa şi Association des Amis de Thierry Huillet din Toulouse – Franţa. Participarea la eveniment se va realiza pe bază de invitaţie cu respectarea normelor sanitare în vigoare. Pentru informaţii: CZorzin@ville-montauban.fr

VIENA (Austria), 21 octombrie 2021, ora 18:30
Salonul de Muzică al Ambasadei României la Viena, Prinz Eugen-Strasse 60

Cel de-al doilea eveniment din cadrul turneului internaţional „Romanian Music Journey” – concertul-conversaţie pe tema „De ce europenii iubesc muzica românească?” ce va prezenta legăturile speciale pe care mare parte dintre compozitorii români prezenţi în programul concertului le-au avut cu capitala muzicii: Viena. Evenimentul este organizat în parteneriat cu Ambasada României în Republica Austria şi Institutul Cultural Român de la Viena. Participarea la eveniment se va realiza pe bază de invitaţie cu respectarea normelor sanitare în vigoare.

IAŞI, 23 octombrie 2021, ora 18:00
Sala Henri Coandă a Palatului Culturii, Bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt 1

Cel de-al treilea eveniment din cadrul turneului internaţional „Romanian Music Journey” – concertul-conversaţie pe tema „De ce europenii iubesc muzica românească?” – eveniment organizat în parteneriat cu Complexul Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi şi Universitatea Naţională de Arte George Enescu din Iaşi. Participarea la eveniment se va realiza pe bază de invitaţie cu respectarea normelor sanitare în vigoare.

BUCUREŞTI, 26 octombrie 2021, ora 19:00
Sala Mare a Ateneului Român, Strada Benjamin Franklin 1-3

Cel de-al patrulea eveniment din cadrul turneului internaţional „Romanian Music Journey” – concertul-conversaţie pe tema „De ce europenii iubesc muzica românească?”. Evenimentul este organizat în parteneriat cu Filarmonica George Enescu şi va fi prezentat de muzicolog dr. Luminiţa Arvunescu, realizator Radio România Muzical şi iniţiatoarea proiectului OPERA FANtastica. Concertul va fi transmis online pe pagina de Facebook a Filarmonicii George Enescu: https://www.facebook.com/filarmonica.george.enescu şi pe pagina Asociaţiei pentru Muzică, Artă şi Cultură: https://www.facebook.com/asociatia.muzicaartacultura. Pentru mai multe informaţii accesaţi site-ul Filarmonicii George Enescu: https://www.fge.org.ro/

CLUJ-NAPOCA, 27 octombrie 2021, ora 19:00
Palatul Reduta al Muzeului Etnografic al Transilvaniei, Strada Memorandumului 21

Evenimentul de închidere a turneului internaţional „Romanian Music Journey” – concertul-conversaţie pe tema „De ce europenii iubesc muzica românească?” – eveniment desfăşurat în parteneriat cu Muzeul Etnografic al Transilvaniei, Filarmonica de Stat Transilvania şi Primăria Municipiului Cluj-Napoca. Participarea la eveniment se va realiza în limita locurilor disponibile şi cu respectarea normelor sanitare în vigoare. Pentru mai multe informaţii accesaţi site-ul: www.filarmonicatransilvania.ro.
Mai multe informaţii despre turneului internaţional Romanian Music Journey pot fi găsite pe site-ul www.romanianmusicjourneys.ro.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administraţiei Fondului Cultural Naţional. AFCN nu este responsabilă de conţinutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanţării.