2 iulie 2022

Turneul Naţional „OGLINZI” continuă

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Turneul Naţional „OGLINZI” continuă între 1 şi 5 octombrie

Costin Soare – chitară / Valentin Şerban – vioară

Concerte şi dublă lansare de album

În perioada 1-5 octombrie au loc ultimele 4 concerte (Buzău, Bârlad, Vaslui, Bucureşti) din cadrul Turneului Naţional „Oglinzi”, sub egida Asociaţiei Culturale Kitharalogos, ai cărui protagonişti sunt chitaristul Costin Soare (www.costinsoare.com), unul dintre cei mai activi şi apreciaţi muzicieni români, şi violonistul Valentin Şerban (www.valentinserban.com), concertmaistru al Orchestrei Române de Tineret, recent câştigător al Concursului Internaţional „George Enescu”. Cei doi muzicieni vor cânta, atît „în oglindă”, o serie de lucrări spectaculoase pentru vioară şi chitară de Bartok, Paganini şi Piazzolla (de la a cărui naştere se împlinesc 100 de ani), cât şi lucrări solo de Bach, Tarrega, Barrios, Villa-Lobos şi Dediu. Această întâlnire muzicală prilejuieşte şi lansarea a două albume ale chitaristului Costin Soare, rod a două proiecte distincte: „Oglinzi”, o călătorie sonoră printre cele mai frumoase lucrări pentru chitară din Renaştere până în epoca modernă, un „best of” al turneelor solistice întreprinse în perioada 2017-2019 („De la Bach la Beatles”, „De la Paganini la Piazzolla”, „De la Schubert la Sting”); „Oraşe invizibile şi fiinţe imaginare”, o premieră în peisajul muzical de la noi, un disc care conţine integral muzică contemporană pentru chitară scrisă de compozitori români. Acest ultim album, cu lucrări inspirate din operele literare omonime de Italo Calvino şi Jorge Luis Borges, reprezintă ajungerea la maturitate a unui proiect unic la noi (proiectul „Musica”), care se desfăşoară de 8 ani la Muzeul Naţional „George Enescu”, de stimulare a compozitorilor importanţi de la noi de a scrie pentru chitară, în cadrul căruia s-au cîntat peste 20 de lucrări în primă audiţie absolută. Costin Soare va călători cu două chitare, prezentând, alături de instrumentul pe care cântă de peste 7 ani, realizat de lutierul Alexandru Marian, o copie după o chitară Torres, lutierul care a pus bazele chitarei moderne la sfârşitul secolului al XIX-lea, un instrument cu o sonoritate aparte care evocă parfumul unei lumi situată la intersecţia epocilor romantică şi modernă.

Mai multe detalii pe www.costinsoare.com, www.facebook.com/kitharalogos şi www.facebook.com/ValentinSerbanViolinist . Piese de pe cele două albume se pot asculta pe www.costinsoare.com , ca şi pe principalele platforme de streaming.

În cazul în care incidenţa cumulată la 14 zile a cazurilor de COVID este între 3 şi 6 la mie, pentru intrarea la concerte este necesar certificatul verde astfel:

– dovadă oficială care atestă vaccinarea anti SARS-CoV-2 (minim 10 zile de la finalizarea schemei de vaccinare)

– test PCR negativ efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea concertului

– dovadă medicală a faptului că se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2

– dovadă rezultat negativ certificat de o unitate medicală al unui test antigen rapid nu mai vechi de 48 de ore înainte de începerea concertului.

Purtarea măştii de protecţie este obligatorie, pe nas şi pe gură, pe toată durata prezenţei în săli.

Calendarul turneului:

1.10, ora 18:30, BUZĂU, Centrul Cultural şi Educaţional „Alexandru Marghiloman”

2.10, ora 18, BARLAD, Pavilionul expoziţional „Marcel Guguianu”

3.10, ora 19, VASLUI, Centrul de afaceri

5.10, ora 19, BUCUREŞTI, Palatul „Tinerimea Română” (transmis şi live streaming)