Publicat: 8 Aprilie, 2017 - 14:09

Turneul Pianul Călător, ediția a VII-a, are loc în perioada 5 aprilie - 4 mai 2017, valsul fiind irezistibila propunere muzicală a pianistului Horia Mihail, care realizează acest turneu însoțit de un pian de concert, pus la dispoziție de Radio România. 
La Chișinău, Iași și Piatra Neamț, primele localități de pe traseu, Horia Mihail a fost primit cu multă căldură și entuziasm. 
„Parcă am fost la biserică, cu așa stare am plecat. De liniște și pace.” „Ce muzică frumoasă, ce pianist extraordinar. A fost atât de frumos încât aș fi dorit să nu se mai termine.” ‘’Valsul chiar este irezistibil, mai ales cântat așa. Nu este vorba despre dans, ci despre o muzică care merge la suflet’’, au spus spectatorii.
Horia Mihail interpretează în acest turneu adevărate bijuterii muzicale ale unor compozitori precum Schubert, Brahms, Dvorak, Chopin, Ravel, Debussy:
“Sunt toate piese noi pentru mine, nu le-am mai cântat, le-am învățat acum, pentru acest turneu. Ideea îmi aparține și am fost inspirat de un alt pianist pe care l-am auzit cu mulți ani în urmă cântând un astfel de program. Văd că are succes și mă bucur. Mai văd că de la an la an, publicul întinerește, ceea ce dovedește că aceste povești muzicale ajung unde trebuie’’, declară pianistul.
Este deja binecunoscută povestea acestui turneu desfășurat cu scopul de a aduce bucurie melomanilor, dar având și obiectivul generos de a dărui unui oraş un pian de concert cu drept de folosinţă pentru următorii ani. In urma celui de-al șaptelea turneu, Pianul Călător va rămâne la Caracal, oraș care a găzduit în frumoasa sa sală de teatru mai multe spectacole ale turneelor organizate de Radio România, publicul umplând-o de fiecare dată și răsplatind artiștii cu multe aplauze, ceea ce arată apetența sa pentru muzica de calitate. Din momentul în care Pianul Călător va fi încredințat comunității spre folosință pe o durată determinată, alte evenimente muzicale de marcă vor fi posibile în oraș.
La Tulcea, Roman, Deva și Alba Iulia pianistul se va reîntâlni şi cu celelalte piane călătoare, rămase acolo în anii 2013, 2014, 2015 si 2016. Traseul turneului va putea fi urmărit pe www.pianulcalator.ro sau pe frecvenţele posturilor publice de radio. 
Pianul Călător este un proiect Radio România organizat de Centrul Cultural Media Radio România și Asociaţia Culturală Accendo.
ITINERAR:
5 Aprilie - Chişinău - Muzeul de Artă
6 Aprilie - Iaşi - Aula BCU
7 Aprilie - Piatra Neamţ - Liceul de Artă
8 Aprilie - Roman - Casa de Cultură
11 Aprilie - Deva - Sala Pro Arte
12 Aprilie - Alba Iulia - Casa de cultură
13 Aprilie - Sfântu Gheorghe - Centrul de Cultură Arcuş
19 Aprilie - Bucureşti - Sala Radio
21 Aprilie - Tulcea - Teatrul Jean Bart
24 Aprilie - Buzău – Teatrul George Ciprian 
25 Aprilie - Târgovişte - Muzeul Naţional de Istorie
26 Aprilie - Slatina - Centrul Cultural Eugen Ionescu 
27 Aprilie - Caracal - Teatrul Naţional
28 Aprilie - Piteşti - Centrul Multifuncţional
3 Mai – Brașov - Sala Patria
4 Mai – Bistriţa - Sinagoga
Un eveniment Radio România
Organizatori: Centrul Cultural Media Radio România, Asociația Culturală Accendo.
Coproducători: Radio România Cultural, Radio România Regional şi TVR 3
Sponsori: JTI, Sense, Erste Private Banking-serviciu oferit de BCR, ALRO Slatina, Ade Gas Oil, Senia Music