Publicat: 24 Iunie, 2015 - 16:00
Share

Camera Deputaților, în calitate de camera decizională în acest caz, a adoptat, miercuri, cu 306 voturi ”pentru”, două voturi ”împotrivă” și o abținere, codul fiscal. Proiectul prevede reducerea TVA de la 24% la 19% începând cu 1 ianuarie 2016.

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, preciza recent că analizele făcute arată că această propunere va avea efecte bune în economie. 

Premierul Victor Ponta anunța, în urmă cu câteva zile, pe Facebook că deputații Coaliției vor vota miercuri Codul Fiscal cu TVA redusă la 19%, existând posibilitatea ca această cotă să fie aplicată înainte de 1 ianuarie 2016.

„În această după amiază m-au vizitat colegii mei Nicu Bănicioiu și Eugen Teodorovici! Două lucruri extrem de importante pe care le-am discutat și pentru care ne batem în zilele următoare: 1) miercuri deputații Coaliției PSD—UNPR—ALDE vom vota pentru adoptarea Codului Fiscal în forma aprobată în Guvern cu o singură modificare — reducerea cotei standard de TVA să fie la 19 (nu 20%) — astfel închidem și simbolic dezastrul produs în 2010 — avem spațiu fiscal bugetar predictibil și asigurăm un important consens politic (PNL a anunțat că votează Codul dacă facem 19 în loc de 20), am discutat și este clar posibil ca reducerea TVA să intre în vigoare înainte de 1 ianuarie!”, scria Ponta pe Facebook.