Publicat: 17 Noiembrie, 2014 - 11:25
Share

Boicotată de Ponta (care a refuzat cu obstinaţie să vină în studiourile postului naţional pentru a-şi exprima programul său pentru a se confrunta cu contracandidatul său), Televiziunea Română a câştigat cursa pentru reflectarea evenimentelor din ziua decisivă a alegerilor prezidenţiale.

Exit-Poll-ul comandat de TVR a dat cel mai corect diagnostic, marcând avansul lui Johannis (spre deosebire de celelalte sondaje care l-au dat pe Ponta câştigător sau aflat la egalitate).

Cele 10 echipe de reporteri speciali trimişi în principalele centre în care a votat diaspora au reflectat cu obiectivitate şi promptitudine ce s-a întâmplat la secţiile de vot din străinătate. Iar comentariile din studio au păstrat cuvenita măsură în analiză şi în explicarea semnificaţiei votului.

Aceste lucruri arată că televiziunea publică s-a instalat pe un făgaş de neutralitate care trebuie să caracterizeze un mijloc media aflat în serviciul populaţiei, chiar dacă uneori nemulţumeşte prin refuzul tentativelor de intervenţie politică.