Publicat: 22 Decembrie, 2015 - 20:23
Share

Televiziunea Română urmărește să transmită toate competițiile sportive importante și depune eforturi susținute în acest sens. Însă, trebuie ținut cont de faptul că TVR este doar unul dintre jucătorii activi din piața TV din România.

Licitația pentru vânzarea drepturilor TV pentru Campionatul Mondial de Handbal Feminin 2015, deținute de Compania beIN — divizia de sport a Al Jazeera—, a avut loc în perioada 2012-2013.

Televiziunea publică a participat și a depus o ofertă cu o sumă importată, dar drepturile TV au fost atribuite unui post comercial din România. De altfel, prețul ridicat a făcut imposibilă cumpărarea drepturilor TV și de către alte televiziuni publice din Europa — exemple: Rusia, Germania, Cehia, Ungaria, Olanda.

TVR felicită echipa de handbal feminin a României pentru performanța extraordinară și regretă că nu a putut transmite un eveniment atât de important pentru handbalul românesc.

Echipa TVR dorește să sublinieze că va face în continuare tot ce este posibil pentru a fi alături de aceste sportive minunate, astfel încât românii să le poată urmări evoluțiile excepționale.

De altfel, următoarele competiții majore ale handbalului mondial, la care nu ne îndoim că aceste sportive fabuloase vor participa — Jocurile Olimpice de Vară de la Rio 2016, Campionatul European de Handbal 2016 și Campionatul European de Handbal 2018—, vor fi difuzate exclusiv de TVR.