Publicat: 30 Mai, 2020 - 00:00
Share

Două retweet-uri ale președintelui Donald Trump i-au indignat pe critici. Unul declară că „singurul democrat bun este un democrat mort”, iar celălalt numește măștile protectoare Covid-19 „control social”.

Trump s-a folosit de Twitter în ultimele săptămâni pentru a face totul, de la votarea prin poștă tristă, până la acuzarea gazdelor MSNBC, Joe Scarborough, de posibilă crimă. Iar unele dintre cele mai recente tweet-uri ale sale s-au dovedit la fel de incendiare. 

Un tweet „de mulțumire” de miercuri seară a fost ca răspuns la un videoclip al grupului pro-Trump Cowboys pentru Trump. Filma include un vorbitor care spune: „Am ajuns într-un loc în care am ajuns la concluzia că singurul democrat bun este un democrat mort.”

În timp ce vorbitorul clarifică că înseamnă „moarte” într-un „sens politic” și nu „fizic” mai târziu în imagini, președintele Statelor Unite a retușat un astfel de videoclip i-a determinat pe critici să susțină că a comis o crimă și încuraja omorul. .

„Tu ești regele lunatic!” activistul Fred Guttenberg, tatăl uneia dintre victimele împușcăturii din Parkland, a replicat .

 

"Singurul bun democrat este un democrat DEAD" este Tweet-ul răspunde de Trump, în timp ce tocmai am aflat că liderii republicani ai GOP s-au testat pozitiv de peste o săptămână EXPUNând-i pe democrații din Pennsylvania, precum @BrianSimsPA, fără să anunțe pe nimeni! Aceasta este o CRIME care încurajează MURDER!

- DanielNewmaη 404-737-1636 (@DanielNewman) 28 mai 2020

Președintele a trollat ​​în mod similar media socială joi dimineață, împărtășind un tweet laudând un articol din The Federalist - scris de avocatul Molly McCann - care declară măști de față folosite pentru a proteja indivizii de răspândirea Covid-19 ca exemplu de „sclavie” și „social Control."

Trump a susținut în mod viclean articolul cu retweet-ul și un comentariu spunând pur și simplu: „Atâtea puncte de vedere diferite!

Criticii au luat din nou momeala de trolling și s-au îngrămădit.

„Omule, purta doar o mască,“ activist liberal Seth Dworkin a postat pe Twitter . 

Un alt utilizator l-a chemat pe președinte pentru menținerea credibilității pe o poziție anti-mască, pur și simplu împărtășind „puncte de vedere diferite” și l-a declarat „demagog dezgustător”.

Trump își arată caracterul scăzut, împărtășind un tweet care echivalează măștile cu sclavia. Dar încearcă să mențină negabilitatea pretinzând că pur și simplu împărtășește „puncte de vedere diferite”. Iată punctul meu de vedere: E un demagog dezgustător care vrea să împartă această țară pentru a păstra puterea. pic.twitter.com/MmvNC8CNzy

- Mark Jacob (@ MarkJacob16) 28 mai 2020

Președintele s-a confruntat cu critici pentru că a refuzat să poarte o mască de față în public și când se află în grupuri, în ciuda altor oficiali ai Casei Albe, inclusiv vicepreședintelui Mike Pence.

Trump, care afirmă adesea că este în război cu mass-media, a replicat un număr tot mai mare de mesaje antagonizante și trolling cu privire la totul, de la sonda de coluziune din Rusia până la raportarea Covid-19, ducând Twitter la verificarea faptelor a unuia dintre tweeturile sale care susțin că votarea prin e-mail este în mare parte frauduloasă. 

În timp ce păstrează barbatul dintre tweet-uri, președintele promite, de asemenea, un ordin executiv, care va fi introdus joi, care spune că va aduce „corectitudine” platformelor de socializare, inclusiv Twitter. 

Aceasta va fi o zi mare pentru social media și FAIRNESS!

- Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 28 mai 2020

(eTN)

 

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: