26 mai 2022

UAIC a decis reluarea activităţilor didactice în format fizic pentru anul universitar 2021-2022

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi (UAIC) a decis reluarea activităţilor didactice în format fizic, faţă în faţă, pentru anul universitar 2021-2022.
„Am decis să reluăm activităţile didactice faţă în faţă întrucât condiţiile actuale o permit şi pentru că suntem convinşi că este spre binele studenţilor, în primul rând. În pandemie am învăţat să ne adaptăm, procesul educaţional a funcţionat şi în sistem online sau mixt, însă am învăţat şi care sunt limitele acestui sistem”, a declarat prof. univ. dr. Tudorel TOADER, Rectorul UAIC.

În scenariul aprobat, unele activităţi didactice vor putea avea loc şi online. Pentru programele de studii organizate la forma de învăţământ cu frecvenţă, activitatea de curs va putea fi desfăşurată şi în sistem online, în limita a cel mult 25% din cuantumul de ore semestrial pentru fiecare disciplină. Pentru programele de studii organizate la formele de învăţământ cu frecvenţă redusă şi la distanţă, activităţile de tutorat se pot organiza şi în sistem online, în limita a cel mult 75% din cuantumul de ore semestrial pentru fiecare disciplină.