21 mai 2022

UAIC anunţă câştigătorul concursului de idei de arhitectură pentru viitorul complex sportiv

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Joi, 1 iulie 2021, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi (UAIC) şi Fundaţia Alumni a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi au desemnat câştigătorul concursului naţional de idei de arhitectură pentru proiectarea complexului sportiv al UAIC ce va fi construit pe terenul din strada Sărărie nr. 200, în municipiul Iaşi. Juriul concursului, format din membrii Biroului Executiv al Consiliului de Administraţie al UAIC, au hotărât, cu unanimitate de voturi, că soluţia câştigătoare este cea propusă de către firma Arhivolta Studio de Arhitectură, din Iaşi. Membrii juriului au apreciat în mod deosebit interpretarea în cheie contemporană a unei arhitecturi clasice. Premiul câştigat de firma Arhivolta Studio de Arhitectura din Iaşi constă în suma de 10.000 de lei. La concursul naţional de idei de arhitectură pentru proiectarea complexului sportiv al UAIC au fost înscrise două soluţii.

Filmul de prezentare a soluţiei căştigătoare poate fi urmărit aici: https://youtu.be/f19QG8yZLO8

În vederea construirii complexului sportiv al UAIC urmează să fie întocmită nota de fundamentare în vederea achiziţiei prin licitaţie publică a studiului de fezabilitate şi proiectării.

Terenul pe care urmează să fie construit complexul sportiv al UAIC are o suprafaţă de 8.888 de metri pătraţi. Complexul va avea o suprafaţa construită de 70% din suprafaţa totală a terenului, va avea o înălţime maximă de 21 de metri (S+D+P+E) şi va fi compus din bazin de înot la dimensiuni olimpice, sală de sport multifuncţională, sală de forţă şi parcare. Bazinul de înot va putea fi utilizat atât pentru înot competiţional cât şi pentru înot de agrement. În sala de sport multifuncţională se vor practica atât activităţi sportive individuale cât şi de echipă (futsal, handbal, baschet, badminton). Sala de forţă va include un spaţiu de antrenament cu aparate specifice, o încăpere pentru acordarea primul ajutor, o zonă sanitară, vestiare etc. Parcarea va fi prevăzută şi cu locuri destinate persoanelor cu dizabilităţi. De asemenea, la exterior vor fi amenajate o pistă de alergare, spaţii verzi şi căi de acces.