31 ianuarie 2023

UBB a achiziționat 2000 de laptopuri pentru studenții beneficiari de bursă socială

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Un număr de 2000 de laptopuri au fost achiziționate printr-un proiect cu finanțare europeană derulat de UBB în cadrul Programului Operațional Competitivitate.


Contractul de finanțare pentru proiectul cu titlul TIC4UBB (ID 144800), în valoare totală de 7.265.695 lei, a fost semnat la finalul lunii iulie 2021 de UBB și Organismul Intermediar pentru Promovarea Societății Informaționale, scopul proiectului fiind achiziționarea de laptopuri cu
conexiune la internet inclusă pentru 2.000 de studenți beneficiari de bursă socială sau bursă socială ocazională.

UBB a realizat procedurile de achiziționare a laptopurilor. Proiectul a fost depus în cadrul Componentei 1 Acțiunea 2.3.3. apelul 2, Axa Prioritară: Tehnologia Informației și Comunicațiilor (TIC) pentru o economie digitală competitivă Operațiunea: Îmbunătățirea conținutului digital și a infrastructurii TIC sistemice în domeniul e-educație, e-incluziune, e-sănătate și e-cultura și se a fost implementat în perioada 2 august 2021- 31 iulie 2022.

„Proiectul a venit ca răspuns la nevoia de a asigura accesul studenților UBB la tehnologia necesară desfășurării în condiții optime a activităților didactice în mediul on-line, având ca scop secundar și creșterea utilizării tehnologiei în procesul educațional. Perioada de pandemie a scos la iveală multiple decalaje inclusiv în rândul studenților UBB subliniind nevoile diverse ale acestora pentru a putea face față corespunzător noilor provocări generate de necesitatea de a se conecta la mediul on-line, iar noi ne dorim ca studenții să se bucure de măsurile de digitalizare implementate în ultima perioadă în cadrul universității noastre”, afirmă managerul proiectului, prof. univ. dr. Dan Lazăr, prorectorul responsabil cu finanțarea, digitalizarea și relația cu studenții.

Rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David, a subliniat, încă de la începutul proiectului, că acesta „se încadrează într-un context mai larg, UBB asumându-și statutul de universitate românească world-class (QS*****) care promovează excelența, dar, care, ca instituție publică, este sensibilă și la nevoia de incluziune”.

Proiectul denumit „TIC4UBB” este cofinanțat de Uniunea Europeană din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Competitivitate 2014 – 2020. Valoarea totală a proiectului este de 7.265.695 lei.