27 septembrie 2022

UBB devine membră a European Foundation for Management Development (EFMD)

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Începând de miercuri, 30 iunie 2021, Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB), prin intermediul Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor (FSEGA) din cadrul Şcolii de Ştiinţe Sociale, a devenit membru permanent cu drepturi depline al European Foundation for Management Development (EFMD), fiind singura instituţie de învăţământ superior din România cu acest statut.

EFMD este o asociaţie internaţională cu sediul în Bruxelles şi birouri în Geneva, Hong Kong, Miami şi Praga, reprezentând cea mai mare reţea globală de organizaţii în domeniul dezvoltării managementului, reunind în prezent 966 de instituţii membre din 90 ţări, atât universităţi, cât şi companii şi instituţii publice.

EFMD administrează sistemul EFMD Quality Improvement System (EQUIS), unul dintre cele mai importante mecanisme de asigurare şi certificare a calităţii, respectiv de acreditare la nivel internaţional a instituţiilor de învăţământ superior în domeniile administrării afacerilor şi managementului.

„Calitatea de membru EFMD vine ca urmare a unui prim proces de certificare/validare instituţională prin care a trebuit să trecem, şi conferă UBB-FSEGA premisele necesare obţinerii, în premieră pentru o instituţie de învăţământ românească, a acreditării internaţionale EQUIS. Acest deziderat reprezintă unul dintre obiectivele strategice prioritare ale facultăţii noastre pentru perioada următoare, făcând parte totodată din proiectul de facultate pentru 2020 – 2027″, a declarat conf. univ. dr. Răzvan V. Mustaţă, decanul FSEGA.

Totodată, rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David subliniază că ” Rankingurile ne ajută mai ales pentru diagnosticul organizaţional, care să susţină apoi politici academice bazate pe evidenţe clare. Tratate cu responsabilitate şi seriozitate ele pot constitui un indicator proxi al performanţei academice. Dacă adăugăm şi anumite procese de auditare/certificare a calităţii activităţii didactice şi de cercetare putem avea un diagnostic complet, validat internaţional al propriei organizaţii. De aceea, încurajăm continuu şcolile academice şi facultăţile UBB să se supună unor asemenea procese, contribuind astfel la consolidarea statutului de universitate de tip world-class”.

Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor a UBB reprezintă în prezent cea mai mare facultate din România, înregistrând peste 9.200 de studenţi înmatriculaţi în anul universitar 2020-2021, la toate formele şi nivelurile de studii. Conform celei mai recente ierarhizări internaţionale pe domenii de ştiinţă, realizată de QS, UBB se poziţionează în topul celor mai bune 450 de universităţi din lume în Social Sciences & Management, respectiv în Business & Management Studies, fiind cea mai bine plasată instituţie de învăţământ superior din România în clasamentul QS aferent acestor domenii.