8 octombrie 2022

UBB îşi sprijină absolvenţii pentru integrarea în piaţa muncii

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB), prin Centrul de Carieră, Orientare Profesională şi Alumni, în parteneriat cu Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), derulează un proiect destinat sprijinirii absolvenţilor universităţilor, pentru a-i ajuta în găsirea locului de muncă potrivit.

Absolvenţii UBB care vor să intre în acest program sunt invitaţi să se înscrie în baza de date, iar după angajare vor beneficia de o primă de inserţie în valoare de 1.500 de lei; primă de activare, a cărei valoare este de 1.000 de lei; primă de instalare care ajunge la suma de 12.500 de lei; prima de încadrare în valoare de maximum 55 de lei / zi.

Absolvenţii care vor fi incluşi în programul derulat în parteneriat de UBB şi ANOFM vor beneficia de informare şi consiliere pentru a şti care sunt şansele lor de angajare în funcţie de studiile/calificările şi experienţa pe care le au şi vor putea participa la cursuri de formare profesională.

Pentru a fi incluşi în program, absolvenţii UBB sunt invitaţi să contacteze experţii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Cluj (AJOFM), la numărul de telefon 0771363815 şi să solicite înregistrarea în baza de date.

* * *

Cu o tradiţie academică de 440 de ani, UBB face parte din galeria universităţilor de prestigiu şi de referinţă din România, fiind astăzi adesea cea mai bine poziţionată în România în rankingurile universitare globale şi pe domenii, de cinci ani aflându-se pe prima poziţie în ţară în Metarankingul Universitar care sumarizează rankingurile internaţionale majore ale universităţilor.

Recent, în urma auditului internaţional QS STAR, UBB a fost confirmată ca o universitate „world-class” (QS*****), iar din 2020 UBB a fost acceptată în GUILD, organizaţia unora din cele mai prestigioase universităţi europene „world-class/research-intensive”.