3 octombrie 2022

UBB ocupă primul loc în rândul universităţilor româneşti în ceea ce priveşte bugetul aferent programului Erasmus

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Universitatea Babeş-Bolyai este, şi în acest an, pe primul loc în rândul universităţilor româneşti în ceea ce priveşte bugetul aferent programului Erasmus finantat de Uniunea Europeană. Astfel, UBB va beneficia în anul universitar 2022/2023 de aproximativ 4.495.000 Euro pentru a finanţa mobilităţi Erasmus cu partenerii din spaţiul european, reuşind astfel să crească numărul de studenţi, cadre didactice şi personal administrativ care efectuează misiuni şi stagii Erasmus în străinătate. Spre exemplu, în anul universitar 2021/2022 sute de studenţi ai UBB (aproximativ 620) au beneficiat deja de mobilităţi Erasmus în străinătate, în vreme ce alte sute de studenţi străini au efectuat la rândul lor stagii Erasmus la UBB.

Rectorul UBB, prof. univ. Dr. Daniel David declară: „Era absolut normal ca cea mai mare universitate a ţării şi una dintre cele mai bine integrate internaţional în aria academică europeană să câştige cel mai mare buget Erasmus. În acest fel comunitatea UBB va avea în continuare o platformă de internaţionalizare puternică, trimiţând temporar în străinătate şi primind de acolo „minţi” pentru a dinamiza formarea resursei umane de calitate şi generarea de cunoaştere avansată. Nu în ultimul rând, tinerii care doresc să se înscrie la studii universitare au oportunitatea de a găsi în ţară o platformă serioasă de internaţionalizare, nefiind nevoiţi să se angajeze din start în universităţi din străinătate, evitându-se astfel şi fenomenul nedorit pentru ţară de „brain/mind drain”. Le mulţumesc tuturor colegilor implicaţi în acest demers, sub proiectul Centrul de Cooperări Internaţionale, aflat în coordonarea Prorectoratului de relaţii internaţionale al UBB.”

***

Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) este universitatea cu tradiţia academică cea mai veche din România (începută acum 440 de ani – 1581), reprezentând cea mai mare comunitate academică din ţară (cu peste 55.000 de oameni, din 15 localităţi şi 11 judeţe). De la fondare, UBB face parte din galeria universităţilor de prestigiu şi de referinţă din România, de şapte ani aflându-se pe prima poziţie în ţară în Metarankingul Universitar care sumarizează rankingurile internaţionale majore ale universităţilor. În plus, de mai mulţi ani UBB ocupă primele poziţii în ţară în rankingurile internaţionale globale şi pe domenii, aflându-se constant între primele 5% universităţi ale lumii, cu o infrastructură academică avansată (ex. unităţi CDI integrate în reţele europene, laboratoare didactice modernizate şi integrate cu realitatea virtuală/augmentată/mixtă prin Centrul UBB-EON-XR etc.). Recent (2021), în urma auditului internaţional QS STAR, UBB a fost confirmată ca prima universitate world-class (QS*****) din România, din 2020 UBB a fost acceptată în GUILD, organizaţia unora din cele mai prestigioase universităţi europene world-class/research-intensive, iar din 2021 este parte a alianţei universităţilor europene EUTOPIA.

Direcţia Comunicare şi PR a UBB

Sursa foto Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB)