Publicat: 9 Noiembrie, 2012 - 09:30
Share

Ucigașul studentei japoneze, Nicolae Vlad, a fost deferit justiţiei alături de un ofiţer de poliţie, care a falsificat acte, astfel încât l-a exonerat de răspundere pe inculpat de o altă agresiune violentă

Printre acuzațiile care i se aduc lui Nicolae (26 de ani) sunt acelea de omor calificat, viol, violare de domiciul, ultraj contra bunelor moravuri, tâlhărie, lipsire de libertate în mod ilegal. După ce a fost prin pentru nefericitul incident din august, procurorii au început cercetările în cazul său pentru alte infracțiuni.

Tânărul a fost găsit suspect în cinci alte cazuri, dintre care două sunt de viol urmat de moartea victimei și celelalte trei tâlhării. Modul de operare pare a fi același ca și în cazul tinerei japoneze.

În rechizitoriu se arată că Vlad Nicolae a săvârșit în perioada mai 2010-  august 2012, mai multe infracțiuni în județul Ilfov și în București. În prezent, Vlad Niculae se află în arestul poliției.

 În același dosar a fost trimis în judecată și un ofițer de poliție judiciară, el fiind acuzat de fals material, uz de fals și abuz în seriviciu. Cercetările în cazul studentei ucise au scos la iveală faptul că Niculae ar fi avut complici la crimă.