1 iulie 2022

Ucraina a considerat „prematură” și „excesivă” decizia Washingtonului de a chema familiile diplomaților săi aflați la post la Kiev,

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Ucraina a considerat „prematură” și „excesivă” decizia Washingtonului de a chema familiile diplomaților săi aflați la post la Kiev, pe fondul temerilor privind o invazie rusă. „Deși, respectând dreptul statelor străine de a asigura securitatea misiunilor lor diplomatice, considerăm că această măsură a părții americane este prematură” și „excesivă”, a declarat purtătorul de cuvânt al diplomației ucrainene, Oleg Nikolenko, într-un comunicat.

Ambasada rămâne deschisă, iar șefa de misiune, (Însărcinatul cu afaceri ad Interim)  Kristina Kvien „rămâne în Ucraina”, semnalează surse din Departamentul de Stat pentru televiziunile americane.
 Subsecretarul de stat al SUA, Victoria Nuland, la începutul lunii decembrie, estimase numărul americanilor din Ucraina, între 10.000 și 15.000.
De asemenea, guvernul SUA i-a sfătuit pe cetăţenii săi să nu călătorească în Rusia „din cauza tensiunii de la graniţa cu Ucraina”. Ministerul a justificat această decizie în special prin „posibilitatea hărțuirii cetățenilor americani”, în special de către poliția rusă, și „aplicarea arbitrară a legilor locale”.
foto: spzh.news
Ciprian Pop