12 aprilie 2021

Ucraina, în evidentă postură de război împotriva Rusiei

Distribuie pe rețelele tale sociale:
Președintele ucrainean, Volodymyr Zelensky, a semnat un document oficial ce poate fi sinonim cu o declarație de război împotriva Rusiei,  pe 24 martie. Documentul pe care l-a semnat este cunoscut sub numele de Decretul 117/2021 și nimic despre el nu va fi citit în mass-media occidentală, globalistă.
Decretul menționat, care poate fi consultat pe site-ul oficial al guvernului ucrainean, se definește că intrând în vigoare „pentru a aplica decizia Consiliului Național de Securitate și Apărare din Ucraina, din 11 martie 2021″ privind strategia în legătură cu reintegrarea teritoriului ocupat temporar al Republici Autonome Crimeea și a orașului Sevastopol «.
Practic, acest decret face ca prin politica oficială a guvernului ucrainean să se recupereze Crimeea cu forța.
Aceasta este, cu siguranță, o declarație de război împotriva Rusiei și Zelensky nu ar fi semnat niciodată un astfel de document fără aprobarea administrației Biden sau chiar împins să o facă de anumite elemente din această zonă..
După semnarea Decretului 117/2021, a început să se vadă o uriașă desfășurare a trupelor ruse, atât în ​​Crimeea, cât și în zonele din estul Ucrainei, controlate de forțele din Donbas.
Agresiune rusă?
Președintele rus Vladimir Putin ia foarte în serios „declarația de război” a lui Zelensky, dar presa corporatistă occidentală manipulează faptele și învinuiește Moscova, făcând referire la „agresiunea rusă” pentru mișcarea trupelor din regiune.
Dar, adevărul este că Rusia nu ar fi făcut niciodată una dintre aceste mișcări dacă administrația Biden nu i-ar fi dat undă verde lui Zelensky să semneze Decretul 117/2021.
Și ceea ce majoritatea oamenilor din Europa de Vest și Statele Unite nu știu este că luptele au început deja în Ucraina. Încetarea focului care a fost convenită în iulie 2020 a fost încălcată de sute de ori în ultima săptămână.
Încetarea focului a fost ruptă
Misiunea civilă specială de monitorizare a OSCE din Ucraina a raportat sute de încălcări ale încetării focului în ultimele zile. La 26 martie, patru soldați ucraineni au fost uciși și alți doi răniți în partea de est a țării, ca răspuns la un atac asupra dronelor de recunoaștere ale OSCE din Lugansk, cu câteva zile mai devreme.
Armata ucraineană a declarat că soldații săi au fost loviți de un atac cu mortierre pe care l-a pus pe seama trupelor rusești. Rusia neagă că ar avea o prezență militară în estul Ucrainei, deși susține, într-o oarecare măsură forțele autoproclamatei Republici Populare Donețk.
Biden este exponentul complexului militaro-industrial al Washingtonului,  care, în plus,  dă semne de declin cognitiv avansat și este înconjurat de o echipă de lobbiști din aparatul militar-industrial care sunt hotărâți să-i dea o lecție lui Putin.
Este de urmărit cum vor evolua lucrurile și să ne rugăm să nu fim martorii celor mai urâte scenarii care deja încep a se contura.
Comentariu realizat de Ciprian Pop