Publicat: 19 Octombrie, 2020 - 08:57
Share

Un acord-cadru militar între Kiev și Ankara a fost semnat vineri în timpul vizitei președintelui ucrainean Volodymyr Zelensky în Turcia.

 

"În urma întâlnirii dintre președinții Ucrainei și Turciei, Vladimir Zelensky și Recep Tayyip Erdogan, au fost semnate mai multe documente, în special un acord-cadru militar între cele două guverne", a declarat serviciul de presă al președinției de la Kiev.

 

În numele Ucrainei, acordul a fost semnat de ministrul apărării Andrei Taran, în numele Turciei - de ministrul apărării naționale, Hulusi Akar. Textul acordului nu a fost încă făcut public. Anterior, Ministerul Apărării din Ucraina a raportat că documentul creează o bază legală pentru extinderea cooperării bilaterale în acest domeniu în 21 de zone.

 

În plus, Taran și președintele Agenției de Stat pentru Industria de Apărare a Turciei, Ismail Demir, au semnat un memorandum de intenție privind proiectele industriale de apărare. De asemenea, a fost semnat un protocol în urma celei de-a 12-a reuniuni a comisiei interguvernamentale turco-ucrainene pentru cooperare comercială și economică.

 

Vineri mai devreme, Zelensky a spus că Kievul se așteaptă să coopereze cu Ankara în construcția de motoare, dezvoltarea sistemelor de apărare antiaeriană și producția comună de nave și drone.

Ciprian Pop

 

Tag-uri Geo: