27 iunie 2022

Ucrainenii stabiliţi la Sibiu sunt invitaţi la Consiliul Judeţean Sibiu

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Ucrainenii stabiliţi la Sibiu sunt invitaţi la Consiliul Judeţean Sibiu, miercuri, 4 mai 2022

Consiliul Judeţean Sibiu organizează miercuri, 4 mai 2022, începând cu ora 10, un eveniment dedicat ucrainenilor care au ales să se refugieze în judeţul Sibiu. Scopul evenimentului intitulat „Bine aţi venit în Judeţul Sibiu”, care va fi găzduit la sediul instituţiei, situat pe strada General Ghe.Magheru, nr.14, este acela de a pune laolaltă toţi factorii care pot informa şi susţine cetăţenii ucraineni stabiliţi la Sibiu. Vor participa o serie de companii private/angajatori, ONG-uri şi instituţii de stat precum: Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu, Biroul de Imigrări, Inspectoratul Şcolar Judeţean Sibiu, Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Sibiu, Asociaţia Medicilor de Familie, Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Sibiu, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, Direcţia de Asistenţă Socială din cadrul Municipiului Sibiu, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Inspectoratul Teritorial de Muncă.

„Apreciem aportul sibienilor care au luat în casele lor ucraineni, apreciem spiritul civic şi de întrajutorare de care a dat şi dă dovadă comunitatea sibiană. Demersul nostru vine în sprijinul tuturor acestor iniţiative particulare.

Întâlnirile repetate ale Consiliului Judeţean Sibiu atât cu ucrainenii, cât şi cu asociaţiile neguvernamentale şi cu instituţiile publice implicate în gestionarea refugiaţilor din Ucraina au evidenţiat o serie de provocări la care doar împreună cu mediul de afaceri, cu ONG-urile, cu instituţiile publice le putem găsi rezolvare. Cea mai stringentă problemă cu care refugiaţii se confruntă este aceea de a găsi un loc de muncă şi în acest sens vom organiza o minibursă a locurilor de muncă, la sediul CJ. Vreau să le mulţumesc tuturor firmelor care au dat curs invitaţiei noastre şi vor participa cu oferta de job-uri dedicate cetăţenilor ucraineni. Totodată, cu sprijinul instituţiilor statului prezente la eveniment, ucrainenii vor putea afla detalii privitoare la educaţia copiilor, la documentele şi sursele oficiale din care să se poată informa, la aspecte ce ţin de asistenţa medicală, angajări şi alte informaţii de care au nevoie pentru a se integra cât mai uşor în comunitatea judeţului Sibiu şi de a se simţi bine în perioada pe care o vor petrece în judeţul nostru. Sunt convinsă că lucrurile se vor aşeza treptat, dar este nevoie de efort susţinut din partea noastră, a autorităţilor, şi a întregii comunităţi”, a precizat Daniela Cîmpean, preşedinta Consiliului Judeţean Sibiu.

Reprezentanţi instituţiilor publice prezente la eveniment vor răspunde la întrebări în sesiuni pentru fiecare domeniu. De asemenea, vor exista şi standuri cu materiale informative, traduse în limba ucraineană.

Desfăşurătorul evenimentului

MARŢI, 4 mai 2022

În curtea interioară a Consiliului Judeţean Sibiu

Ora 10 – Deschidere eveniment. Participă: Daniela Cîmpean, preşedinta Consiliului Judeţean Sibiu şi Eugene Vovk, reprezentantul ucrainenilor în judeţul Sibiu

În sala de conferinţe a Consiliului Judeţean Sibiu
Ora 10:20 – 10:35 – Prezentare ISU
10:40 – 11:30 – Biroul pentru Imigrări
11:35 – 12:15 – Inspectoratul Şcolar Judeţean
12:20 – 12:45 – Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Sibiu şi Asociaţia Medicilor de Familie
12:50 – 13:30 – Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Sibiu, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, Direcţia de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Municipiului Sibiu
13:35 – 14:10 – Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi Inspectoratul Teritorial
de Muncă

În curtea interioară a Consiliului Judeţean Sibiu
– 10:00 – 14:30 – Socializare; copiii vor putea colora în timp ce părinţii se informează
– Întrebări răspunsuri între ucraineni şi instituţiile publice
– Întrebări răspunsuri între ucraineni şi ONG-uri
– Întrebări răspunsuri între ucraineni şi companii/angajatori

Ioana Căpăţînă – Purtător de cuvânt