Publicat: 31 Ianuarie, 2014 - 13:16
Share


Deputatul Elena Udrea, care a făcut recent trecerea de la PDL la PMP, crede că primarul Clujului, Emil Boc, s-ar putea regăsi ”categoric” în Partidul Mișcarea Populară.

"Categoric, da! Numai că legea nu permite primarilor să plece din partidul cu care au câştigat alegerile, însă evident că Emil Boc împărtăşeşte aceleaşi idei, aceleaşi proiecte, aceeaşi luptă pe care o duc şi Traian Băsescu şi echipa preşedintelui din PDL şi sunt convinsă că şi sub forma aceasta, de la distanţă, chiar rămânând în Partidul Democrat Liberal, Emil Boc este alături de efortul Partidului Mişcarea Populară şi de preşedinte de a se opune actualei Puteri, de efortul de a continua reforme importante, cum sunt cele care au demarat şi uitaţi că primesc piedici tot timpul şi acum mă refer la reforma justiţiei, spre exemplu", a comentat Udrea despre Boc și PMP.

Aceasta este de părere că mai pot urma alte plecări din PDL, spunând că acest lucru s-a observat de când moțiunea sa pentru șefia PDL a adunat atât de mulți simpatizanți. "Este foarte posibil, pentru că la fel ca mine gândesc foarte mulţi colegi din partid. S-a văzut lucrul acesta şi la alegerile interne, unde aproape jumătate din partid a votat pentru moţiunea pe care am reprezentat-o (...). La baza partidului, oamenii vor să rămână în parteneriat cu preşedintele (Traian Băsescu-n.r.), împotriva USL (...). Sunt foarte mulţi care, probabil, gândind la fel cum gândesc şi eu, se vor regăsi mai degrabă în Mişcarea Populară decât în PDL. Dar nu cred şi nu-mi doresc ca Partidul Mişcarea Populară să fie un aspirator de membri de la PDL", a mai spus Udrea, în cadrul unui interviu acordat RFI.

Vorbind despre demisia din PDL, Udrea a spus că se gândea de multă vreme la această soluție, după ce a observat că ”discursul actualei conduceri nu corespunde aşteptărilor electoratului de centru-dreapta, este un discurs de Opoziţie mai degrabă la preşedinte, un discurs prin care de foarte multe ori s-a negat propria guvernare".