Publicat: 26 Octombrie, 2012 - 14:27
Share

USL are nu doar o guvernare "dezastruoasă", dar a și "băgat în sperieți Vestul", a scris fostul ministru PDL Elena Udrea pe blog.

Udrea spune că România începe să achite “nota de plată a dezastruoasei guvernări USL”, deoarece, în loc să se ocupe de guvernare, “Puterea a fost prea ocupată cu suspendarea preşedintelui, cu retorica anti-europeană şi cu discursuri naţionaliste ce au băgat în sperieţi Vestul".

Legat de presuspendarea a trei programe operaţionale pentru România -  Transporturi, Creşterea Competivităţii Economice şi Programul Operaţional Regional – Udrea spune că tot ce avea de făcut USL era să ducă la bun sfârșit implementarea soluțiilor stabilite de Guvernul Boc. “Dar ei, nici aici nu au făcut nimic. În plus, dacă vă amintiţi, rata de absorbţie a fondurilor UE a fost de doar 0,01% în septembrie, iar în august a fost de 0,02%”, scrie democrat-liberala.

Udrea menționează faptul că nu există semne că UE va fi de acord cu aderarea României la Schengen nici măcar la Consiliul JAI din luna decembrie. “Având în vedere preocupările şi abuzurile guvernării USL din această vară, numărul statelor care se întreabă: 'Cum să primim România în Schengen?!' a crescut simţitor”, mai scrie fostul ministru PDL.

Udrea se referă și la faptul că proiectele de investiții “au fost uitate complet de actuala guvernare” și “absorbţia fondurilor europene tinde spre zero”. “Membrii guvernului nu sunt primiţi în cancelariile din Vest. Aşa că, pentru că nu au cum să câştige cu un mesaj pozitiv pentru că nu au făcut nimic pentru România în lunile de guvernare, USL critică guvernele precedente. Ceea ce refuză să înţeleagă USL este faptul că un ministru cu viziune ar trebui să ştie că pentru a avea un nivel de trai decent, pensii şi salarii decente este nevoie de investiţii. Investiţiile în infrastructură, în agricultură, în turism nu sunt un moft al guvernelor de dreapta, ci creează nu doar locuri de muncă, dar şi colectări la bugetul de stat”, a scris ea.