Publicat: 16 Mai, 2012 - 20:14
Share

Deprecierea leului face ca majorarea salariilor bugetarilor cu 8% să însemne de fapt o creştere cu 4%, scrie președintele PDL, Elena Udrea, pe blogul său, şi îi transmite premierului să ia "numaidecât" măsurile necesare pentru redresarea monedei.

,,Nu în ultimul rând, deprecierea leului face ca o măsură anunţată astăzi de Executiv, aceea a majorării salariilor bugetarilor cu 8%, să însemne de fapt o creştere reală a veniturilor de doar 4%” , a spus ea.
 
,,Îi cer Premierului să fie responsabil şi să ia numaidecât măsurile necesare redresării leului pentru a nu aduce la faliment zeci de mii, dacă nu chiar sute de mii de familii de români” , a susţinut Udrea.
 
Președintele PDL București a adăugat că deprecierea bruscă a monedei naţionale s-a instalat pe fondul schimbării guvernului şi din cauza lipsei de pregătire a USL-ului pentru a prelua puterea. ,, Mai mult, este evident faptul că deprecierea bruscă şi accentuată a monedei naţionale s-a instalat pe fondul schimbării Guvernului, al îngrijorărilor investitorilor şi ale mediului instituţional legate de reducerea prognozei de creștere din România şi din cauza lipsei de pregătire a USL-ului pentru a guverna” , a susținut pedelista.
 
Ea a mai spus că peste un milion şi jumătate de români care au credite în valută sunt puternic ameninţaţi de căderile succesive ale leului. ,,Situaţia este absolut dramatică şi foarte multe familii care nu îşi vor mai putea plăti ratele riscă să rămână fără bunurile girate la bănci”, a afirmat ea.
 
,,Niciodată oamenii nu au simţit, ca acum, presiunea devalorizării monedei naţionale asupra bugetului de familie. În timp ce salariile în lei rămân pe loc sau chiar se micşorează, pe fondul crizei economice, românii au de plătit tot mai mulţi bani pentru casele şi maşinile cumpărate în rate şi ipotecate la bănci”, a explicat preşedintele PDL Bucureşti.