Publicat: 18 Februarie, 2015 - 09:31

Elena Udrea s-a prezentat, miercuri dimineaţă, la DNA, unde a fost citată pentru detalii la denunţul pe care l-a făcut pe 30 ianuarie împotriva şefului SRI Florian Coldea.

Udrea a spus că a depus la DNA un denunţ împotriva directorului interimar al SRI Florian Coldea, pe care îl acuză că a instrumentat campania împotriva sa. 
"Un denunț în care spun lucruri despre dl general SRI Florian Coldea și despre ... o amintesc pe doamna procuror general DNA Codruța Kovesi", a spus Udrea într-un interviu pentru Hotnews.

Udrea a spus că fostul său soț, Dorin Cocoș, i-a solicitat să îi faciliteze o întâlnire cu fostul șef al SRI, George Maior și cu generalul Florian Coldea pentru a lămuri anumite aspecte în dosarul Microsoft.

"În momentul în care a apărut dosarul Microsoft și s-a vehiculat numele fostului soț, eram în plină campanie electorală. A venit — se spunea acolo, numele meu era evident legat de dosar și mai ales se spunea despre un credit pe care soțul — și care este și probă în dosar — fostul soț îl luase de la Dinu Pescariu și pe care îl declarasem în declarația de avere. În contextul acesta complex, a venit la mine fostul soț să mă roage să îi fixez, să intermediez o întâlnire cu dl Coldea și dl Maior, spunându-mi că nu dorește să îi apeleze direct în situația dată. (...) Am întrebat de ce ar face asta, de ce să vorbească, și a spus că ar dori să lămurească acuzațiile din dosar, în condițiile în care mi-a spus că a făcut niște lucruri, la solicitarea dlui Coldea. (...) Mi-a spus, spre exemplu, că la solicitarea domnului Coldea a dus 500.000 de euro lui Sebastian Ghiță, cash, pentru a-și finanța televiziunea, RTV", a spus Elena Udrea.